„Žalgiris“ laukia pirmojo Eurolygos mačo


2009-10-20
Dovilė Kamarauskienė
„Žalgiris“ laukia pirmojo Eurolygos mačo

Parengiamieji darbai beveik baigti. Trečiadienį „Žalgirio“ krepšinio komanda pradeda Eurolygos kovas. Pirmieji kauniečių varžovai sporto halėje - Vilerbano ASVEL  krepšininkai.

Antradienį ryto treniruotėje sportavo visi 14 žalgiriečių. Komandos treneris Gintaras Krapikas lietuvių ir anglų kalbomis dalijo nurodymus, reikalui esant, stabdė žaidimą ar skatino laisvus žaidėjus atakuoti. Žalgiriečiai atrodė rimti ir susikaupę, tik jau baigiantis treniruotei rimtumo skraistę pirmasis nusimetė Mantas Kalnietis, pradėjęs pokštauti su Marcusu Brownu.

Kurie du žaidėjai šiandien nebus registruoti rungtynėms su ASVEL, G.Krapikas pasakys tik po paskutinės treniruotės trečiadienį ryte.

- Treneri, kaip jūsų komanda pasirengė Eurolygos sezonui?

- Žaidėme nemažai rungtynių. Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygos mačuose su silpnesniais varžovais žaidė geriau ir pagrindiniai žaidėjai, ir tie, kurie pakildavo nuo suolo. Vieningosios lygos dvikova su Maskvos CSKA parodė, kad neturint geros atsarginių žaidėjų paramos, pergalės su stipriais varžovais tikėtis sunku, nes pagrindiniai krepšininkai be keitimų rungtynių neištemps. Todėl savo indėlį privalo įnešti ir nuo atsarginių suolo pakylantys žaidėjai. Tik tuomet galime galvoti apie pergalę.

- Kas jums kelia didžiausią nerimą?

- Buvo rungtynių, kai varžovams leisdavome įmesti labai mažų taškų, bet buvo ir tokių, kai priešininkai mums įmesdavo neleistinai daug. Galbūt iš dalies galima pateisinti tuo, kad tai nebuvo mūsų lygio komandos, todėl trūkdavo susikaupimo. Tačiau iš kitos pusės turime suprasti, kad kiekvienose rungtynėse turime kautis iš visų jėgų, jeigu norime taip žaisti ir Eurolygoje. Tik geros visos komandos gynybos dėka galime tikėtis pergalių. Gerai puldamas gali laimėti tik vienas ar kitas rungtynes.

- Kokius ASVEL žaidimo kozirius reikia akcentuoti?

- ASVEL gal ir nėra tarp Eurolygos grandų, bet tai - vienas svarbiausių mūsų konkurentų kovoje dėl kelialapio į kitą etapą. Žaisime ir namie ir kitokių minčių, išskyrus apie pergalę, nėra.

Ši komanda žaidžia greitą krepšinį, labai dažnai atakuoja iš toli ir tai gana sėkmingai daro daugelis žaidėjų. Gal tik truputį skiriasi jų pataikymo procentas žaidžiant namuose ir išvykoje. ASVEL turi aukštą ir pajėgų vidurio puolėją, stiprius sunkiuosius krašto puolėjus, be to, komandai vadovauja Prancūzijos rinktinės treneris, tai irgi šį tą pasako. Ši ekipa yra labai drausminga ir paliko gerą įspūdį.