V.Romanovas: viską pamatysite per rungtynes (atnaujinta)


2010-05-10
Romas Poderys
V.Romanovas: viską pamatysite per rungtynes (atnaujinta)

Pirmadienį internete pasirodė gandų, kad trečiųjų LKL finalo rungtynių dieną atleistas iš pareigų Kauno „Žalgirio“ treneris Darius Maskoliūnas.

Kauno klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas, tik vakare grįšiantis į Lietuvą iš Paryžiaus, teigė nieko apie tai nežinantis.

Klubo atstovas spaudai Almantas Kiveris informavo, kad D.Maskoliūnas tikrai išvyko su komanda į Vilnių. Kai kurių šaltinių teigimu, „Žalgirio" savininkas Vladimiras Romanovas atstatydinimo pareiškimą treneriui įteikė prieš išvykstant į Vilnių, tačiau tokiems blaiviu protu sunkiai suvokiamiems įvykiams pasipriešino visa komanda.

Šiandien po pietų V.Romanovas atsakė į kelis portalo klausimus.

- Pone V.Romanovai, kiek tiesos yra šios dienos ganduose apie „Žalgirį"?

- Visų gandų jums nepakomentuosiu.

- Ar D.Maskoliūnas yra atleistas iš vyriausiojo trenerio pareigų?

- Žiūrėkite rungtynes ir viską pamatysite - kas dirba su komanda ir taip toliau.

- Kokios įtakos D.Maskoliūnui turės šių LKL finalo rungtynių baigtis? Ar po jų jis liks dirbti su „Žalgiriu" iki sezono pabaigos?

- Pakarsime (juokdamasis). Viso gero.

Portalo žiniomis, V.Romanovas D.Maskoliūną ketino atleisti dar po paskutiniųjų LKL reguliariojo sezono rungtynių su „Lietuvos rytu“ Vilniuje. Tačiau du jo kalbinti specialistai atsisakė treniruoti „Žalgirį“ ir D.Maskoliūnas liko komandoje.

Panašiu stiliumi iš „Žalgirio“ vasario pradžioje buvo atleistas ir Ramūnas Butautas - jam buvo liepta rašyti atsistatydinimo pareiškimą Eurolygos rungtynių su Malagos „Unicaja“ išvakarėse.