Užkeiktas “Chelsea” barjeras


2008-04-04
Romas PODERYS
Užkeiktas “Chelsea” barjeras

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) čempionų lygos ketvirtfinalyje užfiksuota staigmena: Stambulo „Fenerbahce“ ekipa parklupdė Londono „Chelsea“.

Turkijoje įvykusiose rungtynėse „Fenerbahce“, stebint 50500 žiūrovų, įveikė britus 2:1 (0:1). Susitikimo pradžia Stambulo komandai buvo nesėkminga – 13-ąją minutę Deividas de Souza nukreipė kamuolį į savo vartus. Aikštės šeimininkų puolėjas reabilitavosi antrajame kėlinyje: jis 81-ąją min. įmušė pergalingą įvartį, o prieš tai 65-ąją min. rezultatą išlygino Kazimas.

„Jei apie mačą kalbėtume turėdami galvoje tik pirmąjį kėlinį, mes turėjome pralaimėti. Vis dėlto antroji rungtynių dalis buvo visiškai kitokia. Nuo turnyro pradžios mes siekiame vieno tikslo – žaisti finale. Pasistengsime, kad po atsakomosios dvikovos „Stamford Bridge“ stadione kelialapis į pusfinalį būtų mūsų kišenėje“, – sakė „Fenerbahce“ vyriausiasis treneris brazilas Zico.

„Po varžovų klaidos atsipalaidavome, o kai atsipeikėjome, švieslentėje pamatėme ne tuos skaičius, kokių tikėjomės“, – nepatenkintas savo auklėtinių nusiteikimu ironizavo „Chelsea“ strategas Avramas Grantas.

Pastaraisiais metais Londono klubui atkrintamosios Čempionų lygos varžybos – lyg užkeiktas barjeras: pernai „Chelsea“ suklupo pusfinalyje, užpernai – aštuntfinalyje, 2005-aisiais ir 2004-aisiais – vėl pusfinalyje.

Kitas susitikimas tarp dviejų Anglijos ekipų – Londono „Arsenal“ ir „Liverpool“ – baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:1). Savo aikštėje žaidęs „Arsenal“ po Emmanuelio Adebayoro įvarčio (23-iąją min.) įvarčio išsiveržė į priekį, tačiau jau po trijų minučių Dirkas Kuytas (26-ąją min.) sugrąžino pusiausvyrą.

„Kuytui įmušus įvartį, „Liverpool“ atsitraukė į aklą gynybą, todėl mums beveik neliko erdvės manevrams. Dažnai atakavome, tačiau tokiuose mačuose neįmanoma sukurti dvidešimt progų įvarčiams“, – teigė „Arsenal“ vyriausiasis treneris Arsene’as Wengeras.

Atsakomosios rungtynės balandžio 8-ąją vyks Londone ir Liverpulyje.

Kitą dieną Mančesteryje susitiks „Manchester United“ ir „AS Roma“, o Barselonoje – „Barcelona“ ir Gelzenkircheno „Schalke 04“. Pirmąsias šių klubų rungtynes laimėjo Anglijos (2:0) ir Ispanijos (1:0) atstovai.