Tinklininkės susibūrė į Baltijos lygą


2011-11-10
Alvydas Staniulis
Tinklininkės susibūrė į Baltijos lygą

Dvylika Lietuvos, Latvijos ir Estijos moterų tinklinio komandų susibūrė į Baltijos lygą. Mūsų šaliai atstovaus Kauno, Vilniaus ir Jonavos ekipos.

Naudingos varžybos

„Nors du pajėgiausi Estijos klubai pasirinko Šiaurės šalių varžybas ir nežais Baltijos lygoje, šis turnyras bus gana aukšto lygio ir naudingas visoms dalyvėms. Virdamos vien savo sultyse, jos nustos tobulėti, o rungtyniaudamos su skirtingų stilių tinklinio mokyklų atstovėmis daug ko pasimokys. Tuo įsitikinome jau praėjusį sezoną, kai žaidėme su pajėgiausiomis Latvijos komandomis. Prisijungus estėms, žaidėjų motyvacija bus dar didesnė“, – sakė 12 kartų Lietuvos moterų tinklinio čempionės Kauno „Heksos“ trenerė Jolita Virbickienė.

Be „Heksos“, Baltijos lygoje Lietuvą reprezentuos šalies vicečempionės Vilniaus „SM Tauras-Šalčininkai“ tinklininkės, bronzos medalių laimėtoja Jonavos „Achema-KKSC“ ir Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) „Atletas“.

Latvijos garbę gins Jelgavos, Murjanio, Daugpilio klubai ir jaunimo rinktinė. Estijai atstovaus Talino, Tartu universitetų, Viru ir Pernu miestų tinklininkės.

Favoritės – latvės

J.Virbickienės nuomone, šio turnyro favorite tikriausiai bus Jelgavos komanda. Praėjusio sezono Lietuvos ir Latvijos atvirų pirmenybių čempionių klubui atstovauja latvių moterų tinklinio rinktinės branduolys.

Estės sieja viltis su Pernu klubu, kuris sulaukė vietos valdžios finansinės paramos ir sustiprėjo. Staigmenų gali pateikti ir „Achema-KKSC“. Šio klubo sporto centre treniruojasi ir tobulėja jaunos talentingos tinklininkės, tarp jų – ir kelios Lietuvos jaunių rinktinės žaidėjos.

„Po praėjusio sezono mūsų komandos branduolys beveik nepasikeitė, bet dėl prastos finansinės padėties labai stinga kontrolinių varžybų. Tikimės, kad Kauno valdžia padės išgyventi daugkartinių Lietuvos moterų tinklinio čempionių klubui ir “Heksa„ galės Baltijos lygoje siekti aukščiausių rezultatų“, – teigė J.Virbickienė.

Startas – Kaune

Baltijos moterų tinklinio lygos pirmo etapo varžybos vyks lapkričio 11–13 d. LKKA sporto salėje. Lietuvos komandų varžovės bus Estijos tinklininkės.

Gruodžio, sausio ir vasario mėnesiais Baltijos šalių komandos etapais žais tarpusavio rungtynes namuose ir išvykoje.

Po to bus surengtas aštuonių pajėgiausių klubų finalo turnyras. Jo vieta tikriausiai priklausys nuo to, kurios valstybės komandų daugiausiai dalyvaus kovoje dėl medalių. Gali būti pasirinkta būtent Latvija, į kurią patogiausia atvažiuoti Lietuvos ir Estijos klubams.