Taurių šeimininkai – be laimikio


2008-09-19
Romas Poderys
Taurių šeimininkai – be laimikio

Europos futbolo taurių laimėtojai "Manchester United" ir Sankt Peterburgo "Zenit" klubai po pirmojo Čempionų lygos turo liko it musę kandę.

Smūgius atrėmė virpstas

Praėjusio sezono Čempionų lygos varžybų nugalėtojas "Manchester United" namuose nesugebėjo palaužti ispanų "Villareal" – 0:0.
Svečiai galėjo nuskriausti sero Alexo Fergusono auklėtinius, jei antrajame kėlinyje puolėjas Guillermas Franco būtų buvęs tikslesnis. Jo efektingai – kulnu – smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į "Manchester United" vartų virpstą. Baigiantis susitikimui progą pasižymėti turėjo britų gynėjas Johny's Evansas, tačiau ir jis pataikė į virpstą.
Mančesterio ekipos veteranui Gary'ui Neville'ui šis Čempionų lygos mačas buvo 100-asis.

"Lygiosios – ne prasčiausias rezultatas, bet man labiau patiktų pergalė ir trys taškai. Pritrūkome aštrumo, tačiau žinau, kad viską, ko dabar stokojame, netrukus turėsime, kai įsižaisime", – po rungtynių sakė A.Fergusonas.
Kitose šios grupės rungtynėse Lietuvos čempiono "Kauno" skriaudėjas danų "Aalborg" išvykoje nenusileido Glazgo "Celtic" – 0:0.

Pirmajame kėlinyje škotų saugas Barry's Robsonas nerealizavo 11 m baudinio – jo smūgį atrėmė Danijos komandos vartininkas Karimas Zaza.

Nesėkmė itališku stiliumi

UEFA taurės ir supertaurės laimėtojas Sankt Peterburgo "Zenit" svečiuose 0:1 pralaimėjo po dvejų metų pertraukos į pajėgiausių Europos klubų turnyrą grįžusiam Turino "Juventus".

Šio susitikimo išvakarėse UEFA prezidentas Michelis Platini kalbėjo: "Didžiuojuosi, kad esu žaidęs "Juventus" ekipoje. Turino komanda yra viena Čempionų lygos favoričių. Negalima nurašyti ir "Zenit", kuris man primena geriausių laikų Olandijos rinktinę."
Sankt Peterburgo klubo treneriui olandui Dickui Advocaatui šis komplimentas paglostė savimeilę, bet po dvikovos jis buvo susikrimtęs.

"Aš labai nepatenkintas rezultatu. Pralaimėjome klasikiniu itališku stiliumi – neišnaudojome puikių progų įvarčiui įmušti ir už tai buvome nubausti", – sakė D.Advocaatas.

Vienintelį įvartį šiose rungtynėse pelnė Alessandro Del Pierro. Rusijos atstovų gretose galėjo pasižymėti legionieriai Danny ir Radekas Širlas bei Igoris Denisovas.
"Zenit" dabar yra geros sportinės formos. Žinojome, kad varžovai grėsmingai kontratakuoja, todėl stengėmės nepalikti erdvės jų manevrams", – pabrėžė "Juventus" strategas Claudio Ranieri.

"Nors mes ne Čempionų lygos debiutantai, tačiau sugrįžimą į šį turnyrą norėjome vainikuoti pergale. Todėl jautėme įtampą ir šiek tiek nervinomės", – pripažino Turino komandos saugas Pavelas Nedvedas.

Dovanos ir gedulas

Prieš "Juventus" ir "Zenit" rungtynes Italijos vyrų krepšinio rinktinės strategas Carlo Recalcati buvo pakvietęs pavakarieniauti Turino ekipos žaidėjus A.Del Piero ir P.Nedvedą.

C.Recalcati įteikė futbolininkams savo treniruojamos ekipos marškinėlius. A.Del Piero ir P.Nedvedas yra ištikimi Italijos krepšininkų sirgaliai, tačiau dėl mačo su Sankt Peterburgo klubu negalėjo apsilankyti nacionalinės rinktinės, pradėjusios Europos čempionato atrankos turnyrą, rungtynėse su bulgarais.

Kitokia nuotaika prasidėjo Madrido "Real" ir Borisovo BATE susitikimas. Tylos minute buvo pagerbtas austras Heinzas Fahnleris, ketvirtadienį ispanų ir baltarusių rungtynėse turėjęs atlikti UEFA delegato pareigas.

66 metų buvęs futbolo arbitras, patyręs stadionų inspektorius mirė trečiadienį. Jį varžybose pakeitė norvegas Rolfas Haugenas.
Antrojo Čempionų lygos turo rungtynės bus žaidžiamos rugsėjo 30–spalio 1 d.
Patikimasis: "Aalborg" vartininkas K.Zaza (mėlyni marškinėliai) kelis kartus išgelbėjo savo komandą nuo škotų "Celtic" antpuolių.


Rezultatai

E grupė
Glazgo "Celtic" – "Aalborg" 0:0. "Manchester United" – "Villarreal" 0:0.
F grupė
Liono "Olympique" – "Fiorentina" 2:2 (0:2). Įvarčiai – F.Piquionne (73 min.), K.Benzema (86)/A.Gilardino (12, 42).
Bukarešto "Steaua" – Miuncheno "Bayern" 0:1 (0:1). D. van Buytenas (15).
G grupė
"FC Porto" – Stambulo "Fenerbahce" 3:1 (2:1). L.Lopezas (11), L.Gonzalezas (14), Lino (90+2)/D.Guiza (29).
Kijevo "Dinamo" – Londono "Arsenal" 1:1 (0:0). I.Bangoura (63 – iš 11 m baudinio)/W.Gallasas (88).
H grupė
Turino "Juventus" – Sankt Peterburgo "Zenit" 1:0 (0:0). A. Del Piero (76).
Madrido "Real" – Borisovo BATE 2:0 (1:0). S.Ramosas (11), R. van Nistelrooy'us (57).