Suklupo ”Ekranas” ir ”Žalgiris”


2004-08-14
Suklupo ”Ekranas” ir ”Žalgiris”

Lietuvos futbolo klubai UEFA taurės turnyro rungtynes pralaimėjo vienodais rezultatais

Abi Lietuvos komandos UEFA taurės turnyro antrojo atrankos etapo pirmąsias rungtynes pralaimėjo vienodais rezultatais - 1:3.

Vilniaus “Žalgiris” savo aikštėje nusileido Danijos “AaB Aalborg”, o Panevėžio “Ekranas” svečiuose pripažino Norvegijos “Odd Grenland” pranašumą.

Atsakomosios varžybos įvyks rugpjūčio 26-ąją.

Skirtingi kėliniai

“Žalgiris” - “AaB Aalborg” 1:3 (1:0). Įvarčiai: V.Kaušpadas (36 min. iš 11 m) ir D.Nilsenas (47 ir 49 min.), K.Lundbergas (73 min.).

Pirmajame kėlinyje “Žalgiris” žaidė neblogai, patikimai vartus saugojo vartininkas Mindaugas Malinauskas. 36-ąją minutę arbitras į svečių vartus skyrė 11 m baudinį, kurį realizavo Vilniaus ekipos puolėjas Vidas Kaušpadas.

Deja, po pertraukos aikštės šeimininkai atrodė apgailėtinai. Per pirmąsias keturias antrojo kėlinio minutes “AaB Aalborg” puolėjas Davidas Nilsenas du kartus nuginklavo “Žalgirio” vartininką. Netrukus jis įmušė dar vieną įvartį, bet jis nebuvo įskaitytas, nes teisėjas užfiksavo nuošalę.

Danai antrajame kėlinyje atrodė akivaizdžiai stipresni, vilniečių atakos buvo visiškai bedantės.

73-iąją min. M.Malinauskas išgelbėjo savo komandą nuo įvarčio - nukreipė kamuolį į kampinį. Tačiau po kampinio žalgiriečiai sužaidė nesėkmingai, baudos aikštelėje kilo chaosas, ir K.Lundbergas tuo pasinaudojo - 3:1.

Treneris peikė gynėjus

“Sužaidėme du visiškai skirtingus kėlinius. Iki pertraukos komanda rungtyniavo gerai, kontroliavo kamuolį. Aš buvau patenkintas auklėtinių žaidimu, atrodė, kad viskas bus gerai.

Tačiau antrajame kėlinyje situacija kardinaliai pasikeitė. Prastai rungtyniavo mūsų gynėjai”, - “Kauno dienai” sakė “Žalgirio” vyriausiasis treneris Kęstutis Latoža.

Jis teigė, kad galingesni ir aukštesni varžovai kur kas geriau už žalgiriečius žaidė galva. “Mūsiškiai akivaizdžiai pralaimėjo dvikovas “antrajame aukšte”, - tvirtino K.Latoža.

Treneris pripažino, kad vilčių patekti į kitą etapą yra labai mažai, tačiau komanda išvykoje kovos iki galo ir stengsis sužaisti kuo geriau.

“Ekranas” dar turi vilčių

“Odd Grenland” - “Ekranas” 3:1 (0:1). Įvarčiai: O.Okeanas (56 ir 78 min.), A.Rambekas (66 min.) ir P.Lukšys (38 min.).

“Ekrane” debiutavo abu legionieriai. Saugas Ruslanas Michalčiukas žaidė iki 72-osios min., o puolėjas Vitalijus Makrickis aikštėje pasirodė tik mačo pabaigoje. 86-ąją min. jis pakeitė rezultatyviausią komandos žaidėją Povilą Lukšį.

Prieš išvyką į Norvegiją “Ekrano” vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys sakė, kad būtų labai gerai svečiuose įmušti įvartį. Panevėžiečiams tai padaryti pavyko - 38-ąją min. “Ekrano” atakų lyderis P.Lukšys pasiuntė kamuolį į aikštės šeimininkų vartus. Tačiau po to svečiams kamuolį iš vartų teko traukti net tris kartus.

Du kartus pasižymėjo Norvegijos klubui atstovaujantis kanadietis Oliveris Okeanas, kartą - gynėjas Andersas Rambekas.

Vis dėlto “Ekranas” dar turi galimybių iškopti į trečiąjį turnyro etapą. Savo aikštėje panevėžiečiams užtenka laimėti 2:0.

Lažybų kontoras apniko abejonės

Užsienio ir dauguma Lietuvos lažybų bendrovių neįtraukė arba atšaukė statymus dėl “Žalgirio” ir “AaB Aalborg” komandų rungtynių.

Lietuvos lažybų kontorų atstovų teigimu, toks sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, kad statymus dėl šių rungtynių rezultato atšaukė didžiosios užsienio lažybų kontoros, taip pat atkreipus dėmesį į nepagrįstai dideles statomas sumas bei nuogąstaujant, kad šių rungtynių nugalėtojas iš anksto žinomas.

Bendrovės “Omnibetas” vadovas Vygerdas Jonikas BNS agentūrai sakė, kad bendrovės lažybų punktuose dėl “Žalgirio” ir “AaB Aalborg” varžybų buvo galima lažintis, tačiau vėliau lažybos buvo atšauktos.

“Statytos didelės sumos, todėl lažybas sustabdėme, neprisiėmėme rizikos. Be to, tendencija buvo tokia, kad Danijos komanda laimės, o tokiu atveju nėra atsitiktinumo”, - sakė V.Jonikas.

Pasak jo, pastebėta, kad ir užsienio lažybų kontorose už danų komandą statytos labai didelės sumos, todėl ir jose atšaukti statymai.

“Orakulo” plėtros departamento vadovo Vytauto Mieliausko teigimu, bendrovė gavo informacijos, kad su “Žalgirio” komanda susiję žmonės puolė statyti dideles sumas už danų pergalę.

Anot “TopSport” vadovo Gintaro Staniulio, bendrovė nutarė, jog šios rungtynės neįdomios, todėl ir nesiūlė statyti už “Žalgirio” ir “AaB Aalborg” mačo baigtį.

“Matėme, kad ir kitose įmonėse nevyko šios lažybos, nes buvo gandų, kad rungtynės gali susiklostyti danų komandai palankia linkme”, - BNS korespondentui teigė G.Staniulis.

Statymų dėl “Žalgirio” ir “AaB Aalborg” rungtynių baigties nepriėmė ir viena didžiausių pasaulio lažybų bendrovių “William Hill”.

Paprašytas tai pakomentuoti, K.Latoža “Kauno dienai” pasakė: “Mes rengėmės rungtynėms ir jokių kalbų apie kažkokius susitarimus nebuvo. Gandai apie tai, kad rezultatas gali būti sutartas, mane pasiekė tik stadione”.