Sirgaliai santykius aiškinosi kumščiais


2008-05-13
Sirgaliai santykius aiškinosi kumščiais

Septintasis Lietuvos futbolo čempionato turas buvo aplaistytas sirgalių krauju Vilniaus „Žalgirio“ stadione, kur vietos komanda žaidė su „Kauno“ futbolininkais.

Priešpriešą įnešė naujokai

Šiemet Lietuvos futbolo klubų aistruoliai pamėgo santykius aiškintis kumščiais. Jau čempionato pradžioje tarp „ultrų“ kilo keli susirėmimai, o viską vainikavo pirmąjį pirmenybių ratą užbaigęs septintasis turas.

Šiauliuose tarpusavyje susimušė vietos komandos ir Marijampolės „Sūduvos“ aistruoliai, o sostinėje kumščius į darbą paleido „Žalgirio“ ir „Kauno“ „ultros“. Pastarasis susirėmimas buvo kelioms minutėms net persimetęs į aikštę, tačiau vėliau konfliktas aprimo.

„Vienodai kaltos yra abi pusės, – vakar apie konfliktą sakė „Žalgirio“ sirgalių lyderis Ingvaras Butautas-Storas. – Tarp mūsų jau pernai kilo konfliktėlis, o per žiemą nepavyko susitaikyti. Prieš trejus metus nebuvo jokių karų. Dabar tarp sirgalių atsirado naujų žmonių. Ši karta greičiau užsiplieskia.“

I.Butautas pasakojo kvietęs kitų klubų „ultras“ į derybas, tačiau ne visi sutiko. „Kažkam taikos nesinori. Tačiau aš asmeniškai esu prieš smurtą“, – tikino „Žalgirio“ aistruolių lyderis.

„Kaunas“ kontroliavo žaidimą

Susirėmimas tarp sirgalių, galima sakyti, baigėsi lygiosiomis, o futbolo aikštėje sekmadienį pajėgesni buvo „Kauno“ futbolininkai. Titulą ginantys kauniečiai be didesnių sunkumų 2:0 įveikė „Žalgirį“, kuriam tai buvo pirmoji nesėkmė čempionate.

Abu įvarčius „Kaunas“ pelnė po žaibiškų atakų. Sutrikę „Žalgirio“ gynėjai tik bejėgiškai stebėjo, kaip Mindaugas Grigalevičius pirmo kėlinio viduryje ir Edinas Pehličius antrojo pradžioje siunčia kamuolį į tinklą. „Užtikrintai tvarkėmės gynyboje. Pavyko varžovams primesti savo žaidimo stilių, ilgiau kontroliuoti kamuolį. Todėl ir rezultatas teigiamas“, – po mačo kalbėjo „Kauno“ treneris Artūras Ramoška. Kauniečiai žaidė be vieno komandos lyderių Rafaelio Ledesmos, kuris aikštėje nepasirodė dėl traumos. Ūmaus būdo gruzinas Givis Kvaracchelija vis dar nežaidžia dėl kitos priežasties – jis nubaustas už tai, kad treniruotėje prieš kelias savaites susimušė su komandos draugu Irmantu Zelmiku. A.Ramoška šį incidentą pakomentavo taip: „Tai yra klubo vidaus reikalas. Gali būti, kad dėl Givio bus priimtas kažkoks sprendimas.“

„Žalgirio“ strategas Viačeslavas Mogilnas buvo nepatenkintas kai kurių žaidėjų nusiteikimu: „Ne visi mūsų žaidėjai moka arba gali kovoti ir siekti pergalės. Manau, kad kai kurie anksčiau žaidė tose komandose, kurios savo čempionatuose kovodavo dėl žemesnių vietų ir jiems trūksta nugalėtojų charakterio. Rungtynėse su „Sūduva“ sudėtyje tikrai bus permainų.“

Pirmenybėse – dvivaldystė

Kita sostinės komanda „Vėtra“ pirmąjį ratą baigė lyderės pozicijoje. Tiesa, ją kol kas tenka dalytis su Panevėžio „Ekranu“.

„Vėtra“ pirmąjį ratą baigė užtikrinta pergale svečiuose prieš „Šilutę“ – 3:1. Taip vilniečiai su 50-uoju jubiliejumi pasveikino savo trenerį Virginijų Liubšį.

Ketvirtose turo rungtynėse „Šiauliai“ savo aikštėje 0:1 (0:0) nusileido Marijampolės „Sūduvai“, kuri rungtynes baigė ne visos sudėties. 37 min. iš aikštės buvo išvarytas Darius Maciulevičius, tačiau 78 min. Povilas Lukšys įmušė pergalingą įvartį.

Klaipėdos „Atlantas“ po Bojano Mamičiaus įvarčio ilgai pirmavo namuose prieš Panevėžio „Ekraną“, tačiau svečiams pavyko išlyginti rezultatą ir išsivežti namo tašką.