Salės futbolo turnyre - lietuvių staigmena


2003-11-03
Salės futbolo turnyre - lietuvių staigmena

Netikėtai Kauno sporto halėje prasidėjo 2004 metų pasaulio salės futbolo čempionato Europos zonos V atrankos grupės turnyras, kuriame Lietuva pirmąjį mačą su Olandija baigė lygiosiomis 5:5 (3:3).

Tris įvarčius į olandų vartus įmušė Kęstutis Rudžionis (16, 25 ir 38 min.), po vieną Audrius Markevičius (17 min.) ir Artūras Rimkevičius (20 min.).

Olandų gretose pasižymėjo po du įvarčius pelnę Edvinas Griūnolcas (12 ir 36 min.) ir Kalvinas Blankendalas (13 ir 36 min.) bei vieną įmušęs Rodžeris Maduras (17 min.).

Nuo rungtynių pradžios vyko lygi ir įtempta kova. Kai pirmojo kėlinio antroje pusėje vienas po kito krito du įvarčiai į šeimininkų vartus, atrodė, kad neabejotini mačo favoritai galutinai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Tačiau iki pertraukos lietuviai sugebėjo išlyginti rezultatą. Baigiantis kėliniui stipriu baudos smūgiu Lietuvai išlyginamąjį įvartį pelnė A.Rimkevičius. Pirmajame kėlinyje olandų vartus po Rimvydo Bakaus smūgių dukart gelbėjo virpstas.

Antrajame kėlinyje Lietuvą į priekį išvedė K.Rudžionis, pelnęs ketvirtąjį komandos įvartį - 4:3. Tuo metu aikštės šeimininkai dar labiau užgulė varžovų vartus ir turėjo ne vieną progą pasižymėti. Tačiau atsilaikę Olandijos futbolininkai 36-ąją min. ne tik išlygino rezultatą (4:4), bet ir tuoj pat persvėrė - 5:4.

Paskutinės mačo minutės vyko itin nervingai, tačiau Lietuvos rinktinės atakų lyderis K.Rudžionis 38-ąją min. šaltakraujiškai nuginklavo varžovų vartininką Arjaną Herlandą. Lietuvius nuo įvarčių ne kartą gelbėjo ir itin patikimai žaidęs vartininkas Deividas Bučinskas.

“Lygiosios su Olandija mums - labai geras rezultatas. Be to, išsaugojome teisę toliau kovoti dėl pirmosios vietos grupėje, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gerardas Pasažauskas. - Šiame mače buvo sunkių momentų, ypač kai atsilikome 1:3, bet džiaugiuosi, kad vyrai nepalūžo. Visi futbolininkai gerai žaidė, kai kurie, sakyčiau, net viršijo savo galimybes. Aišku, mums padėjo ir namų sienos, ir savi žiūrovai. Labai tikimės jų pagalbos ir šio vakaro dvikovoje su baltarusiais”.

Vakar grupės favoritais laikomi olandai (4 vieta FIFA salės reitinge) susitiko su Baltarusijos rinktine ir pralaimėjo 1:4, o šiandien 19 val. su baltarusiais lemiamas rungtynes žais Lietuvos salės futbolininkai.

Iš viso Europos zonos atrankos varžybose dalyvauja 32 komandos, suskirstytos į dešimt grupių. Į atkrintamąsias varžybas iš pirmos ir antros grupių, kuriose žaidžia po 4 komandas, pateks pirmąsias dvi vietas užėmusios rinktinės, o iš kitų aštuonių grupių toliau kovą dėl kelialapių į 2004 metų pasaulio čempionatą Taivane tęs tik grupių nugalėtojai.

KD inf.