Rungtynės baigėsi be išvyto trenerio


2008-01-28
Rungtynės baigėsi be išvyto trenerio

Šeštadienį nuobodžiai vykusias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynes Vilniuje paįvairino „Lietuvos ryto“ trenerio diskvalifikacija.

Atitrūko antrajame kėlinyje

LKL čempionas Kauno „Žalgiris“ namuose 106:81 įveikė Panevėžio „Techaso“ komandą ir iškovojo devintąją pergalę LKL.

Antrojo ketvirčio pradžioje Aukštaitijos sostinės klubas daugiausiai amerikiečių pastangomis net pirmavo 36:29.

Tuomet žalgiriečiai tarsi atsibudo, laimėjo atkarpą 16:0 ir dar iki pertraukos atitrūko 12 taškų.

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ ir toliau didino pranašumą bei prieš paskutinį ketvirtį pirmavo jau 77:52.

Naujoko dar neturi

Apie krepšinį rašančiose interneto svetainėse pasirodė pranešimų, kad Kroatijos rinktinės puolėjas 22 metų 209 cm ūgio Damiras Markota yra vienas kandidatų sustiprinti „Žalgirį“. Kalbama, kad krepšininkas netrukus nutrauks sutartį su Sankt Peterburgo „Spartak“ ekipa ir ieškos naujos komandos.
Praėjusį sezoną sunkusis krašto puolėjas žaidė NBA Milvokio „Bucks“ komandoje, bet ten kroatas nepritapo ir grįžo į Europą. Rusijos pirmenybėse D.Markota per 12 rungtynių vidutiniškai pelnydavo po 11 taškų ir atkovodavo po 5,3 kamuolio.

Tačiau „Žalgirio“ viceprezidentas Gediminas Navikauskas teigė, kad D.Markota yra tik vienas iš kandidatų sąrašo ir jokio susitarimo nei su juo, nei su kokiu kitu galimu pretendentu į komandą kol kas nėra.

Serbas mokės baudą

Šiaulių krepšininkai išgyvena ne pačius geriausius laikus. Triuškinamai pralaimėję ULEB taurės mačą Badalonos „Juventut“ ekipai, savaitgalį jie turėjo pripažinti ir „Lietuvos ryto“ pranašumą.

Vilniečiai greitai pabėgo į priekį.

Vaizdas aikštelėje pasikeitė po pertraukos, kai šiauliečiai spurtavo 8:0 trečiojo ketvirčio pradžioje. Tuomet neišlaikė vilniečių vyriausiojo trenerio Aleksandro Trifunovičiaus nervai – jis už ginčus su teisėjais gavo dvi technines pražangas ir buvo priverstas palikti salę.

Strategui už technines pražangas ir išvarymą iš aikštės teks mokėti maždaug 500 litų baudą.