R.Kaukėnui ir K.Lavrinovičiui – Italijos auksas


2009-06-18
KD inf.
R.Kaukėnui ir K.Lavrinovičiui – Italijos auksas

Rimantas Kaukėnas ir Kšyštofas Lavrinovičius savo sportinių trofėjų kolekcijas vėl papildė Italijos čempionų titulais.

"Serie A" pirmenybių finalo serijoje iki keturių pergalių Sienos "Montepaschi" komanda, kuriai atstovauja abu Lietuvos krepšininkai, 4:0 (80:57, 73:66, 73:72 ir 82:47) sutriuškino Milano "Armani Jeans" ekipą ir trečius metus iš eilės tapo Italijos čempione.

R.Kaukėnui tai buvo trečiasis itališkas aukso medalis, K.Lavrinovičiui – antrasis. Vicečempionų klubui atstovavo dar vienas mūsų šalies sportininkas – puolėjas Mindaugas Katelynas.

Naudingiausiu finalo serijos žaidėju išrinktas "Montepaschi" gynėjas Terrellas McIntyre'as. Per ketverias rungtynes jis pelnė vidutiniškai po 11,8 taško, atliko po 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo po 2,5 kamuolio.

R.Kaukėnas rungtyniavo rezultatyviau – pelnė vid. 14 taškų. Vienu komandos lyderių buvo ir K.Lavrinovičius – vid. 9,25 taško bei 5,7 atkovoto kamuolio.

M.Katelynas sėkmingiausiai sužaidė antrąsias finalo serijos rungtynes – surinko 14 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

"Montepaschi" per reguliarųjį sezoną iškovojo 29 pergales iš 30 galimų, o atkrintamosiose varžybose laimėjo visus dešimt mačų.

Visi trys mūsų legionieriai Italijoje yra kandidatai į Lietuvos nacionalinę rinktinę, kuri liepos 20-ąją pradės rengtis Europos čempionato finalo turnyrui.