Plaukikas V.Janušaitis nepateko į finalą (papildyta)


2008-08-14
kaunodiena.lt, LTOK
Plaukikas V.Janušaitis nepateko į finalą (papildyta)

Vytautas Janušaitis ketvirtadienį Pekino olimpinėse žaidynėse 200 m kompleksinio plaukimo distanciją pusfinalyje įveikė per 2 minutes 0,76 sekundės ir į finalą nepateko.

Lietuvis bendroje įskaitoje pusfinalyje liko penkioliktas ir iki finalinio aštuntuko jam pritrūko 1,33 sekundės.

Pirmus 50 m lietuvis dar plaukė pirmas, vėliau vis labiau atsiliko nuo lyderių. Po 100 m buvo trečias, po 150 m - šeštas ir likusius 50 m baigė paskutinis. Vos atgaudamas kvapą po plaukimo, V.Janušaitis sakė, kad vakarykščiu rezultatu jis patenkintas, šiandien - nelabai. Bet dar prieš startą sportininkas jautė, kad kažko geriau šiandien nepadarys. 

„Vis dėlto neįprastas rėžimas - pusfinaliai ryte, vakare buvo parengiamieji plaukimai - tai vis dėlto maišo. Be to, iš tikrųjų jaudulys buvo  didelis. Su jauduliu kažkiek susitvarkiau, bet pasilsėti tikrai mažai buvo. Poilsio stygius ir buvo ta pagrindinė priežastis. Minimum norėjosi patekti į finalą. Bet vakar dienos rezultatai netikėti irgi: tie, kurie tikėjausi, kad paklius toliau - nepakliuvo, kurie prastesnius rezultatus turėjo iki tol - stipriai juos pagerino",- po pusfinalio sakė V.Janušaitis.

Greičiausiai pusfinalyje 200 m kompleksiniu plaukimu įveikė amerikiečiai Ryanas Lochte (1 min. 57,69sek.) bei Michaelas Phelpsas (1 min. 57,70 sek ) bei brazilas Thiago Pereira (1 min. 58,06 sek.).