Pirmojoje futbolo lygoje kovos 18 komandų


2005-04-09
Pirmojoje futbolo lygoje kovos 18 komandų

Šiandien prasidės Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmosios lygos čempionatas, kuriame rungtyniaus ir trys Kauno komandos: “Kauno jėgeriai” (vyriausiasis treneris Eugenijus Riabovas), LKKA (Viačislavas Novikovas) bei “Atletas” (Kazimieras Bričkus).

Daug naujų kolektyvų

Iš viso pirmenybėse dalyvaus 18 ekipų.

Be Kauno komandų, dar žais Vilniaus “Geležinis vilkas”, Vilniaus “Polonija”, Jonavos “Lietava”, Plungės “Babrungas”, Klaipėdos “Rodovitas”, Vilniaus “Vėtra-2”, Utenos “Utenis”, Alytaus “Alytis”, Tauragės “Tauras”, Vilniaus “Vilnius-2”, Pakruojo “Kruoja”, Marijampolės “Sūduva-2”, Neringos “Kuršiai”, Šiaulių “Šiauliai-2” ir Ukmergės “Vilkmergė”.

Šiemet pirmojoje lygoje jėgas išbandys penkios naujos komandos. Pagal sportinius principus į ją iškopė antrosios lygos Šiaurės ir Pietų zonų nugalėtojos “Kruojos” ir “Sūduvos-2” ekipos. “Kuršiai” Vakarų zonoje užėmė antrąją vietą, bet į aukštesnę lygą pateko, nes joje atsisakė dalyvauti zonos laimėtoja “Šilutė-2".

“Šiauliai-2” pakeitė “Ekraną-2”, o “Vilkmergė” - “Mažeikius”. “Ekrano-2” ekipą sudaro 17 - 19 metų vaikinai, kurie rungtyniauja Lietuvos jaunių pirmenybėse, todėl žaisti ir pirmojoje lygoje jiems būtų per didelis krūvis. “Mažeikiai” iš varžybų pasitraukė dėl finansinių problemų.

Neišvengta problemų

“Per nepriklausomybės laikotarpį pirmą kartą iškilo tiek daug problemų sudarant čempionato tvarkaraštį, nes iki paskutinio momento buvo neaišku, kiek ir kokios komandos žais pirmojoje lygoje. Daugiausia abejonių kėlė Kėdainių “Nevėžis”, - “Kauno dienai” sakė LFF varžybų vykdymo vadybininkas Romas Pikčilingis.

Jis teigė, kad daugelis klubų čempionato pradžioje pageidavo žaisti išvykose, nes ankstyvą pavasarį neturi tinkamų aikščių. Atsižvelgti į visų norus buvo neįmanoma, todėl teko nemažai diskutuoti.

R.Pikčilingis informavo, kad prizines vietas užėmusioms komandoms atiteks ne tik medaliai, bet ir LFF prizai. Anksčiau to nėra buvę.

Nugalėtojai pateks į A lygą

Pirmosios lygos nugalėtojai iškops į A lygą, o sidabro medalius pelniusi komanda žais pereinamąsias rungtynes su priešpaskutiniąją vietą užėmusia A lygos ekipa.

Į žemesnę lygą turėtų iškristi trys prasčiausiai pasirodžiusios ekipos. Jas pakeistų antrosios lygos Pietų, Vakarų ir Šiaurės zonų nugalėtojai, nes Rytų zonos nebeliko.

Visos Kauno komandos čempionatą pradės namuose, dirbtinės dangos aikštėje. “Atletas” žais su “Babrungu”, LKKA kovos su šiauliečiais, o “Kauno jėgeriai” su “Kuršiais”.