Per pertrauką - aktyvus futbolininkų turgus


2003-07-26
Per pertrauką - aktyvus futbolininkų turgus
Lietuvos A lygos komandos pradeda trečiąjį čempionato ratą

Nuo liepos 1 dienos iki rugpjūčio pabaigos Lietuvos futbolo A lygos komandos gali registruoti naujus žaidėjus.

Kai kurios ekipos tuo pasinaudojo ir sustiprino savo sudėtį. Kitos per čempionato pertrauką atvirkščiai - susilpnėjo.

“Kauno diena” pasidomėjo, kokios permainos įvyko komandose prieš prasidedant trečiajam ratui.

Čempionai sustiprėjo

Šalies čempionas Kauno FBK “Kaunas” įregistravo vieną rezultatyviausių šalies čempionato futbolininkų Ričardą Beniušį. Šį sezoną 23 metų atletiškas puolėjas rungtyniavo Klaipėdos “Atlanto” komandoje.

Į uostamiestį jis atvyko iš subankrutavusio Kauno “Inkaro”. “Atlante” Ričardas sužaidė 12 rungtynių ir pelnė šešis įvarčius.

“Kauną” papildė ir 24 metų saugas Andrius Gedgaudas. Anksčiau jis yra rungtyniavęs “Atlante”, o vėliau vilkėjo Donecko “Metalurg” (Ukraina) ir Jerevano “Spartak” (Armėnija) marškinėlius.

Pagrindiniam “Kauno” komandos vartininkui Eduardui Kurskiui buvo atlikta menisko operacija, todėl klubas nutarė susigrąžinti Šiaulių “Sakalui” paskolintą vartininką Gytį Padimanską.

“Kaunas” domėjosi ir Vilniaus “Šviesos” lyderiu Dariumi Maciulevičiumi. Tačiau jis išvyko į Izraelį.

“Kauno” klubas atleido tik vieną žaidėją - 32 metų saugą Vitalijų Daniličevą, kuris po pavasarį patirtos avarijos neįgijo geros sportinės formos.

“Atlante” - daug permainų

Labai daug permainų Klaipėdos “Atlante”. Klubas įregistravo penkis žaidėjus. Atlikęs karinę tarnybą iš Vilniaus “Geležinio vilko” grįžo puolėjas Antanas Tautvydas.

Klaipėdiečiai susigrąžino Šilutės “Šilutei” ir Gargždų “Bangai” paskolintus žaidėjus - Mindaugą Žigutį ir Daivydą Kurą.

Komandą papildė Darius Ramonas iš “Atlanto-2” ir Danijos “Vyborgo” jaunimo ekipoje rungtyniavęs vartininkas Arnas Lekevičius.

“Atlantas” išregistravo Ričardą Beniušį, Saulių Mikalajūną, Viktorą Olšanskį, Kęstutį Smilginą, Arūną Šuiką, į antrąją komandą pervedė Egidijų Žukauską bei aukštaūgį vartininką Audrių Paškevičių.

Čempionato lyderis Panevėžio “Ekranas” kol kas įregistravo tik vieną naujoką - šalies olimpinės rinktinės narį Valerijų Mižigurskį, kuris pastaruoju metu nežaidė jokiame klube. “Ekranas” neatleido nė vieno futbolininko.

Rūdiškių “Vėtra” bandė keturis saugus: olimpinį čempioną kamerūnietį Klementą Beaudą, Vitalijų Daniličevą, Andrių Šidlauską ir Gediminą Ražanauską.

Lietuvos futbolo federacijos varžybų vykdymo ir tarptautinių ryšių skyriaus direktorius Nerijus Dunauskas “Kauno dienai” teigė, kad “Vėtra” vakar iki pietų oficialiai nebuvo įregistravusi nė vieno naujoko. Kamerūnietis klubui iš karto netiko ir išvyko namo.

“Šviesą” paliko lyderiai

N.Dunauskas teigė, kad vakar dar nebuvo gavęs raštų iš Vilniaus “Žalgirio”, Marijampolės “Sūduvos”, Šiaulių “Sakalo”, Vilniaus “Šviesos”.

Vis dėlto “Žalgirio” prezidentas Janušas Loputis jau garsiai pareiškė, kad iš komandos atleido latvį Eriką Pelcį, azerbaidžanietį Elmaną Soltanovą, atsisakė veterano Remigijaus Pociaus paslaugų.

Vienas po kito geriausi futbolininkai palieka prieš čempionatą didelių ambicijų turėjusią “Šviesą”. Saugas Darius Maciulevičius ir vartininkas Vaidotas Žutautas išvyko į Izraelį, gynėjas Audrius Veikutis sukirto rankomis su Lucko “Volyn” (Ukraina) klubu. Dainius Šuliauskas ir Arūnas Pukelevičius iš “Šviesos” buvo atleisti.

Jauni žaidėjai Saulius Mikoliūnas ir Paulius Paknys norėtų žaisti “Ekrane”. “Šviesai” teks verstis jaunais vaikinais.

“Sūduvoje” rungtyniaus buvęs “Sakalo” saugas Robertas Silajevas. Su komanda jau pradėjo treniruotis po kelio operacijos sveikstantis saugas Giedrius Slavickas, tačiau jis komandai galės padėti tik čempionato pabaigoje.

“Sakalas”, išgyvenantis finansinę krizę, neteko ne tik R.Silajevo, bet ir abiejų vartininkų - G.Padimansko ir Nerijaus Marcinkevičiaus. Todėl į vartus teks stoti futbolininko karjerą jau baigusiam ir klubo direktoriumi dirbusiam Remigijui Mikočioniui.

“Sakale” rungtyniaus keturi naujokai: saugas V.Daniličevas, puolėjai R.Pocius, Vitalis Stankevičius ir gynėjas Mindaugas Pacevičius.