P.Jankūnas lieka ištikimas "Žalgiriui"


2008-08-07
Gediminas Reklaitis
P.Jankūnas lieka ištikimas

Solidi sutartis ir galimybė žaisti Eurolygoje - tai įtikino puolėją Paulių Jankūną padėti parašą ant naujos sutarties su Kauno "Žalgiriu".

Sutartis pasirašyta vieniems metams su galimybe ją pratęsti dar sezonui. 24 metų 203 cm ūgio P.Jankūnas visą profesionalo karjerą atstovavo tik "Žalgiriui", o ateinantis sezonas klube jam bus jau šeštasis.

Per tą laiką .P.Jankūnas keturis kartus tapo LKL čempionu ir po du sykius iškovojo BBL ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taures.

Pernai puolėjas tradiciškai buvo vienas svarbiausių komandos žaidėjų. Eurolygoje pasaulio jaunimo čempionas P.Jankūnas sužaidė 20 rungtynių, per kurias aikštėje vidutiniškai praleisdavo 21 minutę, pelnydavo 8,6 taško ir atkovodavo 4,9 atšokusio kamuolio.

LKL čempionate jo rodikliai buvo geresni - 10,3 taško (69,4 proc. dvitaškių) ir 6,3 atkovoto kamuolio.

- Pauliau, visą vasarą netrūko pranešimų, kad jumis domisi beveik visų stipriausių Europos lygų klubai. Kodėl nusprendėte likti "Žalgiryje"?

- Po sezono tikrai galvojau, kad neliksiu Kaune, netikėjau, kad "Žalgiris" gali pasiūlyti tokią sutartį, kaip užsienio komandos. Bet pasirodo, kad klydau. "Žalgirio" pasiūlytas kontraktas beveik prilygsta kitiems pasiūlymams, todėl nusprendžiau likti namie. Be to, svarbus veiksnys buvo, kad "Žalgiris" žaidžia Eurolygoje. Kiekvienas žaidėjas nori rungtyniauti aukščiausiame lygyje, aš - ne išimtis.

- Pernai, kai dėl traumos buvo iškritęs Eurelijus Žukauskas, beveik mėnesį buvote tapęs komandos kapitonu. Ar norėtumėte būti nuolatiniu kapitonu?

- Būtų labai smagu, nors kartu tai papildoma atsakomybė prieš kitus žaidėjus ir trenerius. Tačiau manau, kad susitvarkyčiau - "Žalgiryje" žaisiu šeštą sezoną, jau galiu vadintis veteranu (juokiasi).

- "Žalgiris" beveik baigia komandos komplektavimą. Kokia kitais metais bus komanda?

- Kol kas sunku vertinti. Kiek skaičiau internete, "Žalgiris" dar ieško trijų žaidėjų. Kai jie pasirašyts sutartis, susirinksime, pradėsime treniruotis ir pamatysime, ko galima tikėtis. Be abejo, tikslai Lietuvoje nesikeis - laimėti visus turnyrus, kuriuose dalyvausime.

- Dėl nuovargio ir traumų rizikos šią vasarą nusprendėte nevykti į Lietuvos rinktinės stovyklą. Nesigailite, kad nežaisite Pekino olimpiadoje?

- Toks buvo mano sprendimas. Reikėjo pailsėti, nes jau daugelį vasarų iš eilės žaisdavau beveik be poilsio. Dabar po truputį pradedu judėti ir rengtis naujam sezonui. O į rinktinę, tikiuosi, dar suspėsiu.