Moksleiviai veržiasi į „EURO 2009 - Pildyk spurtas" čempionato finalą


2009-04-01
Diena Media inf.
Moksleiviai veržiasi į „EURO 2009 - Pildyk spurtas

Kauno „Žiburio“ vidurinėje mokykloje įvyko moksleivių lengvosios atletikos čempionato „EURO 2009 - Pildyk spurtas” trečiojo etapo varžybos.

Jose susirungė septynios 5-6 klasių moksleivių komandos iš Kauno regiono: po dvi „Žiburio“ ir S.Nėries vidurinių mokyklų, Kauno A.Puškino ir Šilainių -1-oji, taip pat Garliavos J.Lukšos gimnazijos 1-oji.

Geriausiai pasirodė  Šilainių vidurinės mokyklos 1-oji, „Žiburio“ 2-oji ir “Žiburio“ 1-oji bei S.Nėries 1-oji komandos, užėmusios atitinkamai 1-4 vietas. Šie kolektyvai dalyvaus kitame varžybų etape, kuriame paaiškės čempionato finalininkai.  

Iš viso trečiajame čempionato „EURO 2009 - Pildyk spurtas” etape dalyvauja 80 komandų iš visos Lietuvos.

„Projekto dėka atradome gabių ir talentingų vaikų, kuriuos jau pastebėjo lengvosios atletikos treneriai ir pakvietė profesionaliai treniruotis. Tikimės, kad šie vaikai aktyviai sportuos ir galbūt ateityje pakeis mūsų žymiausius lengvaatlečius“, - sakė Evaldas Martinka, Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) plėtros ir rinkodaros projektų vadovas.

„Mums labai svarbu prisidėti prie moksleivių lavinimo. „Tele2“ nuosekliai remia vaikų aktyvumą, todėl džiaugiamės, kad šis čempionatas sulaukė didžiulio moksleivių susidomėjimo ir padėjo atsiskleisti naujiems talentams“, - teigė Petras Masiulis, „Tele2” generalinis direktorius.

Varžytis dėl čempionės titulo bus atrinktos 20 geriausių 5-6 klasių moksleivių komandų. Jos išmėgins jėgas Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, kuriame liepos mėnesį vyks Europos jaunimo (iki 23 metų) lengvosios atletikos čempionatas.

„EURO 2009 - Pildyk spurtas” čempionato dalyviai dalyvauja sprinto estafečių su posūkiais, šuolio į tolį, kimštinio kamuolio metimo klūpant ir per galvą bei ištvermės bėgimo rungtyse. Be to, jie patikrina ir teorines lengvosios atletikos žinias, atsakydami į klausimus apie šią sporto šaką. Kiekvieną komandą sudaro 6 nariai.

„Džiaugiuosi, kad moksleiviai susipažins su lengvąja atletika ir tikiu, kad jie pamils šią sporto šaką. Tikiu, kad tarp šių varžybų dalyvių atsiras jaunuolių, ginsiančių Lietuvos garbę būsimose olimpiadose“, - teigė dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.