M.Lukauskis: į Kauną atvykome laimėti


2009-10-20
Dovilė Kamarauskienė
M.Lukauskis: į Kauną atvykome laimėti

Antradienio pavakare į Kauną užsakomuoju reisu atskrido Vilerbano ASVEL komanda, kuri šiandien bus pirmoji Kauno „Žalgirio“ varžovė Eurolygos A grupėje.

Su ASVEL atvyko ir prancūzų klubo debiutantas, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės gynėjas Mindaugas Lukauskis. 30-mečiui 198 cm ūgio buvusiam Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjui tai pirmasis sezonas užsienio klube.

- Mindaugai, ar jau spėjote apšilti kojas Vilerbane? - portalas pasiteiravo M.Lukauskio.

- Taip, jau įsivažiavom. Iš pradžių gal buvo truputį sunkiau, bet dabar viskas gerai. Komanda draugiška, priėmė gerai, visi puikiai sutariame. Tą patį galiu pasakyti ir apie trenerių bei klubo vadovų kolektyvą.

- Ar spėjote išsiilgti tėvynės?

- Prancūzijoje nuo pirmos dienos esu su šeima, tad didelės nostalgijos nespėjau pajusti. Bet tėvų, draugų, matyt, pasiilgsiu.

- Ar rengiantis mačui su „Žalgiriu“ treneriai tavęs klausė apie „Žalgirį“?

- Klausė. Bet jie yra gerai susipažinę su lietuvišku krepšiniu. Praėjusiais metais buvo Vilniuje, kai žaidė Europos taurės atidarymo rungtynes, todėl žino ir tai, kas yra Lietuvos krepšinio sirgaliai. Nepaisant visko, aišku, atvykome pergalės. „Žalgiris“ tikriausiai bus vienas svarbiausių varžovų dėl kelialapio į Eurolygos šešioliktuką.

- Kokie ASVEL tikslai šį sezoną?

- Eurolygoje turime patekti į kitą etapą, o Prancūzijoje laimėti kuo daugiau titulų.

- Ar esate patenkintas savo vaidmeniu komandoje?

- Taip. Žaidžiu ir starto penkete, ir nuo suolo įsitraukiu į žaidimą. Bet laiko žaisti gaunu pakankamai, tai, ko iš manęs reikalauja, manau, įvykdau. Esu patenkintas ir aš, ir treneris. Rungtyniauju sau įprastoje atakuojančio gynėjo, kai kada - lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Tad kol kas viskas gerai.