Lietuviai prisitaikė prie naujų taisyklių


2009-04-21
Gediminas Reklaitis
Lietuviai prisitaikė prie naujų taisyklių

Auksas, sidabras ir bronza – tokį laimikį Lietuvos penkiakovės rinktinė parsivežė iš planetos taurės etapo Egipte.

Kepinanti Kairo saulė vėl buvo palanki lietuviams. Pernai pasaulio čempionato etapą Afrikos šiaurėje laimėjo Andrejus Zadneprovskis, o šiemet auksą iškovojo Laura Asadauskaitė. Vyrų varžybose sidabro medalį pridėjo Pekino olimpinis vicečempionas Edvinas Krungolcas, bronzos – Tadas Žemaitis.

Į dešimtukus taip pat pateko Donata Rimšaitė (6 vieta) ir Justinas Kinderis (7).

"Skambino kolega iš Egipto ir sakė: "Ne veltui jūs taip kovojote už taisyklių pakeitimus. Jūsiškiai čia visus triuškina", – juokėsi dėl lėšų taupymo į Egiptą neišvykęs Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Penkiakovininkai šį sezoną varžosi pagal naujas taisykles – į vieną sujungtos šaudymo ir bėgimo rungtys. Taip siekiama, kad penkiakovė nebūtų išbraukta iš olimpinių žaidynių programos.

Kaip parodė įvykiai Kaire, lietuviai prie naujovių prisitaikė labai greitai. L.Asadauskaitė prieš šaudymą-bėgimą buvo penkta, E.Krungolcas – devintas, T.Žemaitis – 11-as. Visi trys gerokai pagerino savo pozicijas.

"Mūsų sportininkai visada buvo geri bėgikai ir šauliai. Dabar šaudymas vyksta labai greitai – jei nori neatsilikti nuo varžovų, turi užtaisyti pistoletą ir iššauti per kelias sekundes. Tačiau kartu tai yra ir gera proga atsipūsti. Nereikia be sustojimo bėgti 3 km, varžybos suskirstytos į tris atkarpas. Mūsų "senukams" tai irgi palanku", – pasakojo V.Kalininas.

E.Krungolcui šįsyk kompanijos nesudarė kitas veteranas A.Zadneprovskis. Pekino žaidynių prizininkas vis dar jaučia traumos pasekmes.

"Reikia pataupyti ir Edviną, ir Andrejų, nes mums jų reikės po ketverių metų Londono olimpiadoje. Be to, taurės etapai tėra tik apšilimas prieš svarbiausius startus – Europos čempionatą birželį Vokietijoje ir pasaulio pirmenybes rugpjūtį Didžiojoje Britanijoje", – pabrėžė V.Kalininas.