Leidimas Ž.Ilgauskui – tik prasimanymai (papildyta)


2008-06-11
kaunodiena.lt
Leidimas Ž.Ilgauskui – tik prasimanymai (papildyta)

Šiandien žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad NBA klubas „Cleveland Cavaliers" leido  33 metų 221 cm ūgio Žydrūnui Ilgauskui atstovauti Lietuvos rinktinei rugpjūtį vyksiančioje olimpiadoje. Lietuvos krepšinio federacija teigia, kad tokio sutikimo nėra.

Kategoriška Klivlando klubo pozicija neleisti anksčiau traumų kankinto vidurio puolėjo į nacionalinę komandą ėmė švelnėti po Lietuvos premjero Gedimino Kirkilo skambučio NBA komisarui, pranešė „Lietuvos rytas". Dienraštis skelbia, kad Davidas Sternas pokalbyje telefonu gegužės pabaigoje pažadėjo premjerui padaryti viską, kad brangiausiai mokamas Lietuvos krepšininkas galėtų žaisti rinktinėje.

Pagrindinė tokio leidimo sąlyga buvo tinkamai, pagal NBA reikalavimus sutvarkytas Ž.Ilgausko draudimas. Dabar Lietuvos krepšinio federacija toliau derina draudimo sąlygas ir pinigų sumą su tarptautine „Lloyd's" kompanija. Teigiama, kad draudimo įmoka viršys 3 mln. litų.

Leidimo žaisti rinktinėje siekia ir pats krepšininkas. Jis patsbuvo susitikęs su „Cavaliers" generaliniu vadybininku Danny Ferry.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas portalui kaunodiena.lt teigė, kad kol kas nėra „Cavaliers“ sutikimo dėl Ž.Ilgausko. „Tai, kas skelbiama, yra tik prasimanymai. Toliau vyksta derybos su NBA“, – sakė jis.

Vienas LKF vadovų informavo, kad šiuo metu vyksta intensyvios derybos su NBA. Tuo tarpu su lietuvio vidurio puolėjo klubu bendravimas nebevyksta, nes, pasak LKF generalinio sekretoriaus, jų pozicija yra aiški ir jokie argumentai bei siūlomi galimi susitarimo variantai jos nepakeis. „Šiuo atžvilgiu priėmėme formalią poziciją, kuria remiantis tiesiog pateiksime visus reikiamus dokumentus ir, gavę patvirtinimus tiek iš FIBA, tiek iš NBA, pasieksime norimą rezultatą", - esamą situaciją aiškino M. Balčiūnas.

LKF generalinis sekretorius pabrėžė, kad šiai dienai Žydrūno Ilgausko atstovavimo Lietuvos rinktinei galimybes galima būtų vertinti „penkiasdešimt ant penkiasdešimt". Visus pateiktus dokumentus, kaip tinkamus, yra patvirtinus tik FIBA. NBA sprendimo dar laukiama.

„Žydrūno situacija galutinai turėtų paaiškėti kitos savaitės pradžioje ir Lietuvos krepšinio federacija šią informaciją pateiks oficialiu pranešimu", - užtikrino LKF generalinis sekretorius