Krepšininkai kovos dėl pirmojo sezono trofėjaus


2007-02-06
Dovilė KAMARAUSKIENĖ
Krepšininkai kovos dėl pirmojo sezono trofėjaus

Šiandien Klaipėdoje prasideda LKF taurės turnyro finalo ketverto varžybos

Keturios krepšinio komandos šiandien ir rytoj Klaipėdoje kovos dėl Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės.

Šiandien pusfinalyje 16 val. 30 min. kausis Vilniaus “Lietuvos rytas” - Kėdainių “Nevėžis”, o 19 val. į aikštę išbėgs Kauno “Žalgiris” ir “Šiauliai”. Trečiadienį pusfinalyje pralaimėjusios komandos kovos dėl trečiosios vietos, o nugalėtojos - dėl LKF taurės.

Manoma, kad į finalą turėtų patekti abi stipriausios Lietuvos komandos - “Lietuvos rytas” ir “Žalgiris”.

Kauno komandos vyriausiasis treneris Rimantas Grigas nelaukia lengvos kovos su ambicingais šiauliečiais pusfinalyje, nors tiki, kad jo auklėtiniai žais finale: “Gyvenime, o ypač sporte, visko pasitaiko. Be to, taurės varžybose visada būna daugiausia netikėtumų. Bet mes pasistengsime apsieiti be sensacijų.”

Pasiteiravus apie laukiančią kovą su “Žalgiriu”, nenorėjo įvykiams už akių užbėgti ir “Lietuvos ryto” strategas Zmagas Sagadinas.

“Pirmiausia mums dar reikia patekti į finalą. Manau, kad ir pusfinalyje laukia sunki kova”, - po savaitgalį vykusios SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) “Žvaigždžių dienos” apie laukiančias varžybas kalbėjo Z.Sagadinas.

“Žalgirio” treneris neneigė, kad laiko pasirengti LKF pusfinaliui ir finalui nebuvo daug laiko, tačiau komanda nusiteikusi kovoti dėl pirmojo trofėjaus šį sezoną.

“Žalgirio” krepšininkai į Klaipėdą išvyko vakar po pietų. Vakar ryte treniruotėje buvo ir Jonas Mačiulis, kuriam penktadienį buvo atlikta nedidelė rankos piršto operacija. Manoma, kad jis galės Klaipėdoje rungtyniauti.

“Labai gerai, kad po pertraukos vėl atgaivintos LKF taurės varžybos. Šiose varžybose jėgas gali pasitikrinti įvairaus pajėgumo komandos ir pažiūrėti, koks skirtumas yra tarp skirtingų krepšinio lygų ekipų. Tad taurės turnyras labai reikalingas, tik kitas klausimas dėl jo vykdymo laiko ir vietos”, - kalbėjo R.Grigas.

Klaipėdoje kauniečiai dar turės verstis be kroato Marko Popovičiaus. Tačiau komanda pastarosiomis dienomis išgyveno pakilimą. “Žalgirio” kapitonas Tanoka Berdas buvo pripažintas BBL “Žvaigždžių dienos” mačo naudingiausiuoju žaidėju, Mantas Kalnietis tapo “Oro karaliumi”, o Marselas Mačadas išrinktas naudingiausiu BBL sausio mėnesio krepšininku.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos žurnalistai brazilui skyrė devynias pirmąsias vietas. Iš viso jis surinko 54 taškus. M.Mačadas vidutiniškai per rungtynes pelnydavo 21,5 taško, atkovodavo 2,5 ir perimdavo 2,5 kamuolio.

Antroje vietoje liko estas Gertas Kulamajė (Tartu “Rock”), trečioje - Andrius Šležas (“Lietuvos rytas”).