Kauniečiui pakluso Lietuvos rekordas


2008-01-28
Kauniečiui pakluso Lietuvos rekordas

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės ir Lietuvos sporto klubų taurės varžybose krito beveik 6 metus išsilaikęs Lietuvos rekordas.

Vilniuje šeštadienį įvykusiose varžybose kaunietis Mantas Šilkauskas (treneris Vytautas Steckis) 60 metrų su barjerais nubėgo per 7,85 sekundės ir 0,02 sekundės pagerino nuo 2002 metų Vytautui Kancleriui priklausiusį Lietuvos rekordą. Šis rezultatas oficialiai bus patvirtintas atlikus dopingo testą.

Vilnietė šuolininkė į aukštį Karina Vnukova, įveikusi 191 cm aukštį, pagerino asmeninį rekordą ir įvykdė olimpinį B lygio normatyvą.
Iš viso 10 lengvaatlečių pasiekė geriausius Lietuvos sezono rezultatus. Be M.Šilkausko ir K.Vnukovos, tai padarė Lina Grinčikaitė, Vaida Žūsinaitė, Sonata Tamošaitytė, Lina Andrijauskaitė, Austra Skujytė, Žilvinas Adomavičius, Vitalijus Kozlovas ir Mindaugas Norbutas.

Atėnų olimpiados prizininkė septynkovininkė A.Skujytė Vilniuje jėgas išbandė rutulio stūmimo ir šuolių į aukštį rungtyse ir pasiekė meistriškus rezultatus.

Klaipėdietė sprinterė L.Grinčikaitė geriausią sezono rezultatą pagerino antrą kartą per savaitę. Prieš savaitę renovuotame uostamiesčio manieže 60 metrų ji nubėjo per 7,36 sekundės, o užvakar Vilniuje – per 7,32 sekundės. Perspektyviausia šalies sprinterė LLAF taurės varžybas laimėjo penktą kartą iš eilės. Žiemos sezonu bėgiojanti manieže, vasarą 20-metė L.Grinčikaitė sieks Lietuvos 100 metrų bėgimo rekordo ir kelialapio į Pekino olimpiadą.

Stajeris iš Šiaulių Mindaugas Norbutas taurės varžybas laimėjo jau aštuntą kartą iš eilės.

LLAF taurę klubų įskaitoje laimėjo Kauno „Atletas“ (10 501 taškas), aplenkęs Vilniaus „Cosmą“ (10 421) ir Klaipėdos „Nikę“ (8 825).

KD inf.