Granitiečiai abejoja savo sėkme Graikijoje


2003-09-19
Romas PODERYS
Granitiečiai abejoja savo sėkme Graikijoje

Lietuvos čempionai Kauno “Granito-Kario” rankininkai išmėgins jėgas Čempionų lygos varžybose 

Daugkartinis Lietuvos vyrų rankinio čempionas Kauno “Granitas-Karys” (buv. “Granitas-Kausta”) abejas Europos klubų Čempionų lygos atrankos rungtynes su Verijos “Filippos” komanda žais išvykoje - Graikijoje.

Pirmasis mačas vyks šiandien, o antrasis - sekmadienį. Granitiečių vyriausiojo trenerio Valdemaro Novickio teigimu, jo vadovaujama atjaunėjusi komanda nepuoselėja didelių vilčių.  

Pasvėrė visas galimybes  

“Žaisti abejas rungtynes Graikijoje nusprendėme gerai pasvėrę savo galimybes. Prieš sezoną ekipą paliko net penki pagrindinės sudėties žaidėjai, juos pakeitė jaunimas.

Manau, jog sportiniu požiūriu dabartinė komanda nepasirengusi tokio lygio varžyboms kaip Čempionų lyga. Tai būtų ir lėšų švaistymas”, - sakė “Kauno dienos” korespondentui V.Novickis.

Europos rankinio federacijai (EHF) pakeitus pajėgiausių Europos vyrų rankinio klubų varžybų sistemą ir sumažinus atrankos etapų skaičių, Čempionų lygos kvalifikacijos mačų nugalėtojai iš karto pateks į pagrindinį turnyrą, kuriame komandos suskirstytos į 8 grupes.

Kauno ekipa pergalės prieš Graikijos ekipą atveju toliau rungtyniautų E grupėje kartu su “RK Zagreb” (Kroatija), “Pick Szeged” (Vengrija) ir “Sandefjord TIF” (Norvegija) komandomis.

“Ką darytume, jei vis dėlto įveiktume Verijos ekipą? Būtų šauni pergalė”, - šyptelėjo V.Novickis.

“Granito-Kario” vyriausiasis treneris patvirtino, jog pasitraukę iš Čempionų lygos varžybų, kauniečiai kovos žemesnio rango varžybose - EHF taurės turnyre, kuriame jie iš karto pateks į antrąjį etapą ir susitiks su “Paris Handball” (Prancūzija) rankininkais.

Rugsėjo 28 dieną granitiečiai pradės Lietuvos čempionato maratoną.  

Treneris įtaria suokalbį  

V.Novickis neslėpė nusivylimo, kad šiam sezonui nepavyko išsaugoti ankstesnės sudėties, kuri 2002 metų vasarą pasaulio kariškių čempionate iškovojo sidabro medalius, o šiemet pavasarį pateko į EHF taurės ketvirtfinalį ir tryliktą kartą laimėjo Lietuvos pirmenybes.

Su “Granitu-Kariu” atsisveikino lyderiai Augustas Strazdas, Andrius Račkauskas, Tomas Kavolius, Nerijus Atajevas ir Svajūnas Kairis. Du iš jų - A.Strazdas ir A.Račkauskas - buvo išrinkti į 2002-2003 metų Lietuvos čempionato geriausių žaidėjų rinktinę.

N.Atajevas ir S.Kairis rengiasi atstovauti Panevėžio “Litmalt” klubui, o A.Strazdas, A.Račkauskas ir T.Kavolius tapo legionieriais - išvyko žaisti į Islandiją.

“Kodėl jie išėjo? Nesutarėme dėl atlyginimų. Tie žaidėjai norėjo didesnių nei galėjome pasiūlyti”, - paaiškino treneris, pridūręs, jog turįs ir kitokią asmeninę skyrybų versiją: “Galvoju apie suokalbį. Atrodo, kažkam Lietuvoje “Granitas-Karys” labai trukdo, todėl su juo stengiamasi pasielgti negražiai - išviliojant žaidėjus ir perparduodant juos užsienio klubams”.

“Komanda jau buvo subrendusi. Artimiausiu metu tarptautinėje arenoje ji tikrai būtų pasiekusi dar geresnių rezultatų. Ką gi, yra taip, kaip yra. Ekipą papildė sporto mokyklas baigę ir karinei tarnybai pakviesti jaunuoliai iš Druskininkų, Tauragės, Panevėžio. Praeis treji metai - ir vėl turėsime stiprų kolektyvą”, - svarstė olimpinis ir pasaulio čempionas.  

Graikai nestokoja galingų aukštaūgių  

Verijos “Filippos” rankininkai, su kuriais šiandien ir poryt kovos kauniečiai, yra neseniai prasidėjusio Graikijos čempionato lyderiai. Praėjusį sezoną “Filippos” laimėjo šalies čempionatą ir iškovojo šalies taurę, o EHF “Iššūkio” taurės turnyro finale nusileido Danijos klubui.

Varžovų gretose - keturi legionieriai: patyrę puolėjai rusai Viačeslavas Atavinas (ūgis 203 cm) ir Aleksandras Tučkinas (205 cm), taip pat švedas vartininkas Andersas Benjaminsonas bei vengrai - įžaidėjas Jozefas Elešas ir puolėjas Akošas Dorošas (206 cm).

Vakar Verijos komandos vyriausiasis treneris Nikas Mantzas pareiškė: “Visi mūsų žaidėjai yra sveiki ir geros sportinės formos. Mes neturėsime problemų patekti į kitą Čempionų lygos varžybų etapą”.