Eurolyga: „Žalgiris“ padovanojo pirmąją pergalę


2011-11-10
DMN inf.
Eurolyga: „Žalgiris“ padovanojo pirmąją pergalę

Kauno „Žalgiris“ šiandien iškovojo pirmąją pergalę šio sezono Eurolygos turnyre. Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai savo arenoje 81:70 įveikė Bambergo „Brose Baskets“ ekipa iš Vokietijos.

Prieš šią dvikovą varžovai savo sąskaitoje turėjo vieną pergalę prieš absoliutų grupės autsaiderį „KK Zagreb“ klubą.

Paskutinį kartą Eurolygoje šios abi ekipos buvo susitikę 2005-06 metų sezone ir tuomet abu kartus sėkmė šypsojosi kauniečiams. Svečiuose lietuviai laimėjo 79:72, o namuose nušlavė savo priešininkus 86:65.

Nors nuo šio sezono Eurolygos vadovybė uždraudė prieš dvikovą groti nacionalinius himnus, prieš dvikovą, kaip jau tapo įprasta, Kauno „Žalgirio“ arenos sirgaliai pavyzdingai sugiedojo nacionalinį „Tautišką giesmę“.

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo tokia startine sudėtimi: DeJuanas Collinsas, Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas, Sonny Weemsas ir Robertas Javtokas.

Rungtynių pradžioje žalgiriečiai stengėsi žaisdami siųsdami kamuolį į baudos aikštelę aukštaūgiams Robertui Javtokui ir Pauliui Jankūnui, tačiau ši taktika pirmosiomis minutėmis vaisių neatnešė. „Brose Baskets“ pabėgo į priekį 11:4.

Tačiau kauniečiai labai greitai atsitiesė. Kėlinio viduryje Sonny Weemsas iš eilės pelnė penkis taškus ir išvedė „Žalgirį“ į priekį 16:15. Milovano Rakovičiaus metimas iš vidutinio nuotolio bei Ty Lawsono gražus ir šeimininkai pabėgo į priekį 20:15.

Kėlinuką taikliu metimu užbaigė Tadas Klimavičius. Po pirmojo ketvirčio kauniečiai priekyje - 28:21.

Antrojo kėlinio pradžioje Aleksandras Trifunovičius į aikštę išleido naująjį komandos narį - jaunąjį Vytenį Lipkevičių.

Nepavykus pavyti kauniečių, svečiai pradėjo karščiuotis. „Brose Baskets“ atsarginių suolelis buvo nubaustas technine pražanga, o tuo pasinaudoję žalgiriečiai pabėgo - 37:29.

Bambergo ekipa pasiduoti nesiruošė. Laimėta atkarpa 7:0 ir svečiai vėl pradėjo alsuoti šeimininkams į nugaras (36:37). Prieš pat pertrauką vokiečiams buvo pavykę pavyti „Žalgirį“, tačiau aidint sirenai Sonny Weemsas pataikė gražų tolimą metimą beveik iš aikštės vidurio ir išvedė kauniečius į priekį - 46:43.

Per pirmąją rungtynių pusę „Žalgirio“ ekipoje nesulaikomas buvo 17 taškų pelnęs S.Weemsas, 7 pridėjo Marko Popovičius, o šešis - Milovanas Rakovičius. „Brose Baskets“ ekipoje išsiskyrė 10 taškų įmetęs Predragas Suputas.

Trečią kėlinį vėl sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“. Po nesulaikomai rungtyniavusio S.Weemso tolimo metimo kauniečiai vėl galėjo šiek tiek lengviau atsipūsti - 53:45.

Trečiojo kėlinio viduryje į aikštę A.Trifunovičius išleido ir paskutinį šiose rungtynėse dar nerungtyniavusį savo ekipos krepšininką Mindaugą Kuzminską. Po Manto Kalniečio labai sudėtigo tolimo metimo per iškeltas varžovo rankas - 56:47.

Po trijų kėlinių žalgiriečiai turėjo septynių taškų pranašumą - 60:53.

Po Marko Popovičiaus tritaškio 64:54, tačiau tuomet „Brose Baskets“ laimėjo atkarpą 8:0 ir vėl pavojingai priartėjo.

Vis dėlto lemiamomis akimirkomis šeimininkai neklydo. A.Trifunovičiaus auklėtiniai savo sirgaliams padovanojo pirmąją šio sezono pargalę - 81:70.

„Žalgiris“ - „Brose Baskets“ 81:70 (28:21, 18:22, 14:10, 21:17)

„Žalgiris“: S.Weemsas 22 taškai, M.Popovičius 13, M.Rakovičius 12.

„Brose Baskets“: P.Suputas 19, M.Slaughteris 11, J.Jenkinsas 10.