Ekipoje - daug naujų veidų


2003-08-30
Ekipoje - daug naujų veidų

“TOPO centras-Atletas” rengiasi naujam sezonui

Su Kauno komanda treniruojasi nemažai naujokų. Iš jų labiausiai patyręs - 33 metų 190 cm ūgio gynėjas Darius Sirtautas. Jis su komanda pradėjo treniruotis tik šią savaitę.

Padės patyręs gynėjas

D.Sirtautas yra rungtyniavęs Kauno “Atlete”, Kauno “Žalgiryje”, Pezinoko “Slovakofarmoje” (Slovakija), Dzinano “Junan” (Kinija), Talino “Audentus” (Estija). Praėjusį sezoną krepšininkas baigė Jonavos sporto klube.

Su “TOPO centru-Atletu” prakaitą lieja 25 metų 203 cm ūgio puolėjas Tomas Druktenis, pernai atstovavęs Panevėžio “Malsenai”. Du krepšininkus savo miesto komandai paskolino “Žalgiris” - 21 metų 200 cm Martyną Dipartą ir 19 metų 188 cm Dalių Lubį.

M.Dipartas praėjusį sezoną atstovavo Kėdainių “Nevėžiui”, o D.Lubys - Kauno “LKKA-Žalgiriui”.

“TOPO centro-Atleto” pratybose dalyvauja du krepšininkai, pernai rungtyniavę Lietuvos krepšinio A lygos (LKAL) komandose. Iš Tauragės “Tauragės” atėjo 24 metų 192 cm gynėjas Kęstutis Naruševičius, iš Jonavos sporto klubo - dvidešimtmetis 201 cm puolėjas Evaldas Jacunskas.

Su komanda treniruojasi pasaulio vicečempionas

Tarp Kauno ekipos naujokų yra šią vasarą pasaulio jaunių vicečempionu tapęs aštuoniolikametis R.Kurtinaičio krepšinio mokyklos auklėtinis Laurynas Pečiukaitis.

Su “TOPO centru-Atletu” treniruojasi ir 20 metų 203 cm ūgio puolėjas Julius Mykolaitis, praėjusį sezoną Lietuvos studentų krepšinio lygos pirmenybėse atstovavęs VDU komandai.

Iš praėjusio sezono komandoje liko Mindaugas Kalvelis, Dainius Loda, Tomas Pušinaitis, Paulius Parachomikas, Tomas Čerkunovas, Edvardas Vetrenka. Ar trys pastarieji žaidėjai liks “TOPO centre-Atlete”, dar nežinia.

Po praėjusio sezono komandą paliko Rolandas Skaisgirys, Evaldas Priudokas, Tauras Stumbrys, Linas Juknevičius, Michailas Anisimovas. Tikriausiai Kauno ekipai neatstovaus ir Dainius Staugaitis, kuris dabar treniruojasi individualiai.

“Mūsų komanda labai atjaunėjo, bet paskutiniai tikrai nebūsime turnyro lentelėje. Jei matysime, kad jaunimui LKL pirmenybėse žaisti per sunku, komandą stiprinsime labiau patyrusiais krepšininkais”, - tvirtino G.Obelevičius.

Biudžetas bus didesnis

Praėjusį sezono “TOPO centro-Atleto” klubo biudžetas buvo 200 tūkstančių litų. “Ateinantį sezoną numatytas didesnis biudžetas”, - sakė G.Obelevičius. Kauno klubas rado ir vieną naują rėmėją - Kauno statybos bendrovę “Struktūra”.

Praėjusį sezoną klubui miesto Savivaldybė buvo pažadėjusi 100 tūkstančių litų. Kol kas į klubo sąskaitą pervesta tik pusė šios sumos.

Žiūrovai į Kauno ekipos varžybas bus leidžiami nemokamai.

“Už įėjimą į varžybas mes surinkdavome tik 100 - 200 litų. Iš tos sumos dar reikėjo sumokėti žmogui, pardavinėjusiam bilietus, tad klubui pardavinėti bilietų ekonomiškai neapsimoka”, - tvirtino jo vadovas ir vyriausiasis treneris.