Debiutantų komanda buvo netoli medalių


2003-11-06
Debiutantų komanda buvo netoli medalių

1-osios lygos čempionate dalyvavusių Kauno klubų treneriai mano, jog šį sezoną ekipos žaidė brandesnį futbolą  

Lietuvos futbolo federacijos 1-osios lygos čempionate šiemet dalyvavo keturios Kauno komandos: “Kvintencija”, “Kauno jėgeriai”, LKKA “Atletas” ir “Kareda”.

Sėkmingiausiai rungtyniavo pirmenybių debiutantė “Kvintencija”, užėmusi šeštąją vietą. “Kauno jėgeriai” liko septinti, LKKA “Atletas” - devintas. Labiausiai nesisekė “Karedos” futbolininkams, kurie aplenkė tik keturias ekipas ir užėmė keturioliktąją vietą.

“Kauno diena” pasidomėjo, kaip savo ekipų pasirodymą vertina mūsų miesto komandų treneriai, kokį įspūdį jiems paliko čempionatas.  

Rezultatai - dėsningi

- Ar tenkina komandos užimta vieta? Ji tiksliai atspindi ekipos pajėgumą?

Egidijus Meidus, “Kvintencijos” vyriausiasis treneris: “Pirmojoje lygoje žaidėme pirmą sezoną. Kadangi buvome debiutantai, pasiektais rezultatais galime džiaugtis. Žinoma, galėjome tapti ir prizininkais, iki trečiosios vietos pritrūko vos keturių taškų. Vis dėlto visko laimėti negali. Užimta vieta pakankamai tiksliai rodo komandos stiprumą”.

Minvydas Matlašaitis,

“Kauno jėgerių” vyriausiasis treneris:

“Vienareikšmiai atsakyti sunku, nes mūsų komandai per vienerias rungtynes atstovaudavo daugiau, per kitas - mažiau FBK “Kaunas” žaidėjų. Jei ekipoje nuolat būtų rungtyniavę keli “Kauno” futbolininkai, rikiuotumės tarp prizininkų. Užimtą vietą vertinčiau kaip gerą, jei ją pasiektume vien su jaunais futbolininkais”.

Gerchardas Kvedaras, LKKA “Atleto” vyriausiasis treneris:

“Užėmėme tokią vietą, kokios esame verti. Gal galėjome viena ar dviem vietomis pasistūmėti į vieną ar kitą pusę, bet ne daugiau”.

Mindaugas Neoras, “Karedos” vyriausiasis treneris:

“Komandai nebuvome iškėlę konkrečios užduoties, tačiau keturioliktoji vieta netenkina. Čempionatą baigėme antra sudėtimi, nes daug mūsų žaidėjų atstovavo savo amžiaus Lietuvos rinktinei, todėl teko juos tausoti. Į pasiektus rezultatus nereikia kreipti labai didelio dėmesio, nes pagrindinis “Karedos” uždavinys - “apšaudyti” jaunus vaikinus. Be to, dėl traumų daug rungtynių praleido Linas Pilibaitis, Eimantas Morozas”.  

Skirtingos problemos

- Kas Jus džiugino - puolimas, gynyba? Kas kėlė nerimą?

E.Meidus: “Pirmoje čempionato pusėje turėjome problemų su gynyba. Antrajame rate šią problemą išsprendėme. Visą sezoną kėlė nerimą mūsiškių puolimas. Komanda neturėjo aiškaus atakų lyderio”.

M.Matlašaitis

: “Komanda gynėsi kur kas geriau nei atakavo. “Kaunas” puolėjų duoti neskubėjo, o mūsų jauni puolėjai nepatyrę, todėl puolimas buvo mūsų silpnesnė vieta”.

G.Kvedaras:

“Daugiau rūpesčių kėlė gynyba. O atakavo vaikinai visai neblogai. Kai ekipą papildė puolėjas Artūras Rimkevičius, reikalai dar labiau pagerėjo”.

M.Neoras

: “Gynėjų grandis rungtyniavo gerai. Vertas pagyrimo ir vartininkas. Didžiausia problema - puolėjai. Mūsų atakų lyderis Linas Pilibaitis komandai neatstovavo pusę sezono, o puolėjo, sugebančio jį deramai pakeisti, taip ir neatsirado”.  

Patikimiausi žaidėjai

- Kuris iš futbolininkų rungtyniavo stabiliausiai?

E.Meidus: “Vartininkas Marius Česas ir saugas Darius Aleknavičius. Neblogai žaidė ir Rimantas Cepovas, bet jis per dažnai buvo baudžiamas geltonomis kortelėmis”.

M.Matlašaitis:

“Likau patenkintas visais, kurie išeidavo į aikštę. Nenorėčiau nieko išskirti. Vieną kartą geriau sekdavosi vieniems, kitą - kitiems žaidėjams”.

G.Kvedaras:

“Stabiliausiai rungtyniavo A.Rimkevičius ir Nerijus Mačiulis”.

M.Neoras:

“Norėčiau pagirti gynėjus Tadą Kijanską, Jaunių Mockų, Dainių Dobilą. Iš saugų stabiliai nežaidė nė vienas. Didelę pažangą padarė E.Morozas”.  

Lygis pakilo

- Koks, Jūsų nuomone, šiemet buvo pirmosios lygos čempionato lygis?

E.Meidus: “Aukštesnis nei ankstesniais metais. Kalbėjau ne su vienu futbolo specialistu ir visi tą pripažino. Iš visų komandų meistriškumu išsiskyrė Vilniaus “Polonija”, ypač pirmajame rate. Žemiau išsirikiavusios devynios komandos buvo beveik vienodo pajėgumo, likusios - silpnesnės”.

M.Matlašaitis:

“Šiemet komandos demonstravo brandesnį futbolą. Buvo malonu žiūrėti”.

G.Kvedaras:

“Pirmojoje lygoje žaidė ir A lygos komandų dubleriai. Tai teigiamai atsiliepė čempionato lygiui. Pritariu kolegoms, kad šių metų pirmenybės meistriškumu pranoko iki tol vykusias”.

M.Neoras:

“Prieš trejus metus čempionatas buvo žemo lygio. Kasmet jis stiprėjo. Dublerių ekipos sustiprino pirmąją lygą ir dabar joje rungtyniaujančios komandos demonstruoja neblogą futbolą”.  

Gyrė panevėžiečius

- Ar šį sezoną pastebėjote talentingų vaikinų?

E.Meidus: “Patiko keli vaikinukai iš “Ekrano-2” komandos. Jie tikrai perspektyvūs. Daugiau futbolininkų, kurie atkreiptų dėmesį, nepastebėjau”.

M.Matlašaitis:

“Atkreipiau dėmesį į “Vėtros-2” ekipos jaunimą. Matyti, kad vaikinai nori tobulėti. Keli gabūs jaunuoliai yra ir “Ekrano-2” komandoje. Galiu tvirtinti, kad pirmojoje lygoje yra futbolininkų, kurie labai stengiasi ir nori patekti į aukštesnę lygą”.

G.Kvedaras:

“Talentingi A.Rimkevičius, N.Mačiulis. Gabių futbolininkų yra Panevėžio ir Rūdiškių komandose”.

M.Neoras:

“Teisingu keliu žengia “Vėtros” klubas. Jo antrojoje komandoje daug perspektyvių vaikinų. Iš jų išaugs geri žaidėjai. Tą patį galėčiau pasakyti ir apie panevėžiečius. Tarp mano auklėtinių taip pat yra perspektyvių futbolininkų - E.Morozas, J.Mockus, T.Kijanskas, D.Dobilas”.