Amerikiečių laukia didelė konkurencija


2004-08-14
Amerikiečių laukia didelė konkurencija

Pirmą kartą nuo tada, kai olimpinėse žaidynėse JAV pradėjo atstovauti NBA žaidėjai, “svajonių rinktinei” teks susidurti su didžiule konkurencija kovoje dėl olimpinių aukso medalių.

Nuo 1992 metų Barselonos žaidynių amerikiečiai olimpiniuose krepšinio turnyruose iškovojo 24 pergales ir nepatyrė nė vieno pralaimėjimo. Realiausiomis kandidatėmis nutraukti šią seriją laikomos Europos čempionė Lietuva, dabartinė pasaulio čempionė Serbija ir Juodkalnija, Argentina bei Ispanija.

“Kiekvieną kartą, kai atstovauji Jungtinių Valstijų rinktinei, aplinkinių lūkesčiai yra labai dideli, iš tavęs tikimasi tik pergalių. Tas faktas, kad komandą sudaro jauni žaidėjai, bus dar vienu iššūkiu”, - sakė JAV rinktinės vyriausiasis treneris Laris Braunas, pats tapęs olimpiniu čempionu 1964 metais.

Atėnuose rungtyniausiančios JAV rinktinės narių amžiaus vidurkis siekia 23,6 metų, ir tai yra jauniausia komanda per visą NBA žaidėjų dalyvavimo olimpinėse žaidynėse istoriją. Nors jaunatviško entuziazmo krepšininkai turi per akis, tačiau jiems stinga tarptautinių varžybų patirties, ir tuo tikisi pasinaudoti kitos rinktinės.

2000 metų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse Lietuvai iki sensacingos pergalės prieš amerikiečius pritrūko vos vieno taiklaus metimo, ir manoma, kad Atėnuose Europos čempionė gali žengti dar toliau.

2002 metų pasaulio čempionato sidabro medalių laimėtoja Argentina tapo pirmąja ekipa, įveikusia JAV “svajonių komandą”. Argentiniečiai į Atėnus atvyko stipriausios sudėties ir bus “sunkiai įkandami” visiems varžovams.

Serbijos ir Juodkalnijos rinktinė blankiai pasirodė kontrolinėse rungtynėse, ir NBA žvaigždžių Vladės Divaco bei Predrago Stojakovičiaus nebuvimas stipriai paveiks serbų žaidimą, tačiau savo gretose turėdama geriausius Europos žaidėjus, tokius kaip Dejanas Bodiroga, pasaulio čempionė bus sunkiai įveikiama.

Olimpinis vyrų krepšinio turnyras prasidės rytoj ir tęsis dvi savaites. Kaip žinoma, pirmieji į aikštelę išbėgs Lietuvos ir JAV krepšininkai. Po to susitiks Italija - Naujoji Zelandija, Kinija - Ispanija, Argentina - Serbija ir Juodkalnija, Puerto Rikas - JAV, Graikija - Australija.

ELTA, KD inf.