Sekasi ir loterijoje, ir meilėje


2008-08-16
Darius Sėlenis
Sekasi ir loterijoje, ir meilėje

59-erių židinių meistras Eimantas Lingys neaplenkia prekybos centrų, įmonių rengiamų loterijų ir žaidimų: "Netingėdamas užpildau visus kuponus, lankstinukus, organizatoriams išsiunčiu ir kamštelius, ir etiketes."

Jonaviečio atkaklumu stebėtis nereikia, nes jis, matyt, gimęs po laiminga žvaigžde: E.Lingys yra laimėjęs keliones į Braziliją, Turkiją, Graikiją, Maltą, šaldytuvą, lygintuvą, keturis plaukų džiovintuvus, įvairių piniginių prizų.

Važiavo į Braziliją

Už savo pinigus E.Lingys tik vieną kartą keliavo atostogauti į užsienį - į Egiptą. Kitas keliones laimėjo loterijose ir žaidimuose.

"Niekas netikėjo sėkme, todėl džiaugėsi ir artimieji, ir draugai, ir kaimynai, - prisiminęs pirmą laimėtą "Maximos" organizuotą kelionę į Kretą šypsojosi vyras. - Kitos laimėtos kelionės mus, žinoma, džiugino, bet nebestebino."

Labiausiai židinių meistrui įstrigo pernykštė kelionė lapkritį į Braziliją: San Paulo Interlagos rajone su sūnumi Viktoru jis žiūrėjo "Formulės 1" varžybas.

Šį sportą mėgstantis vyras - karjerą baigusio Michaelio Schumacherio ir pastaruoju metu nesėkmes patiriančio Fernando Alonso gerbėjas.

Vos ne paskutinę akimirką užsiregistravęs ir 13 "Alitos" degtinės kamštelių išsiuntęs jonavietis pasvajojo, kaip būtų nuostabu pamatyti ne Europą, o Braziliją. "Staiga skambutis - jūs važiuojate į Braziliją! Tai buvo savotiška kompensacija už visas praūžtas šventes", - juokėsi tik retkarčiais degtinę geriantis vyras.

Griebia savo laimę

Šį pavasarį E.Lingį dukart nudžiugino "Bauer" indų žaidimas: jonavietis su žmona Danguole išvažiavo į Turkiją, o spalį su ja rengiasi kelionei į Maltą.
E.Lingys jau neskaičiuoja daugybės smulkių ar po 10-20 litų laimėtų piniginių prizų. Kol kas didžiausias laimėjimas - 1500 litų.

Kuo jis gali paaiškinti tokią sėkmę? Vyras įsitikinęs, kad nereikia tingėti ar praeiti pro galimą laimės vietą: "Užpildau lankstinukus - įmetu į urną, užpildau - įmetu. Žmonės klysta manydami, kad viską laimi tik organizatorių artimieji."

E.Lingys užpildo lankstinukus ne tik savo, bet ir žmonos vardu: "Tačiau dažniausiai laimi mano vardu pildytas kuponas. Pildydamas kuponą su žmona juokavau, kad gimtadienio proga dovanosiu jai kelionę į Maltą. Ir laimėjau!"

Kitiems bilietų neperka

Sakoma, jei sekasi loterijoje, nesiseka meilėje? Jonavietis juokiasi: "Kodėl? Netiesa. Turiu mylimą žmoną ir keturis vaikus."

Židinius montuojantis vyras toliau tęsia azarto maratoną: neseniai užpildė energinio gėrimo žaidimo kuponus, taip pat rengiasi dalyvauti mineralizuoto vandens žaidime. E.Lingys labai norėtų laimėti pasivažinėjimą "Formulės 1" bolidu ir apkeliauti pasaulį.
Žinodami, kad E.Lingio ranka laiminga, draugai, pažįstami nekart prašė jiems nupirkti loterijos bilietų. Bet jonavietis tik šypsosi ir purto galvą; "Ee, ne.. Negalima parduoti savo laimės. Loterijos bilietų neperku ir nedovanoju net vaikams ir žmonai."

Tačiau laimės genai, matyt, paveldimi: prieš išvykdama į Angliją, E.Lingio dukra Jolanta loterijoje laimėjo 4000 ir 2000 litų.