R.Mikelkevičiūtės odė darboholizmui


2008-05-10
R.Mikelkevičiūtės odė darboholizmui

Laidos „Nuo... iki...“ redaktorė ir vedėja Rūta Mikelkevičiūtė vadina save reikliu ir sudėtingu žmogumi: „Galiu būti labai bjauri merga vien dėl to, kad leidžiu sau tiesiai šviesiai pasakyti, ką manau.“ Rūta mėgsta tiesumą ir atvirumą.

Po astrologiniu Jaučio ženklu į pasaulį atkeliavusi laidų vedėja neslepia, kad daugeliu atvejų gyvenime jai koją pakiša užsispyrimas. Tačiau perlipusi per save ji, kaip ir dauguma Jaučių, pirmenybę teikia komfortui, gardžiam maistui, meilei, seksui.

R.Mikelkevičiūtė nepaliauja tvirtinti, kad jos Zodiako ženklas – geriausias. Kodėl Rūta taip didžiuojasi Jaučio ženklu? „Dėl užsispyrimo, loginio mąstymo, darboholizmo gerąja prasme. Išvaizda mes galime būti visai skirtingi, bet kiekvienas mūsų aria, dirba savo vagelėje. Tai – mūsų gyvenimo tikslas. Ne draugai, ne vakarėliai (aš į juos beveik nevaikštau), o dievinama veikla. Nesvarbu, ką veiktum: ar tu chirurgas, ar finansininkas, ar žurnalistas“, – argumentų nepritrūko gyvenimo būdo žurnalistė. Meile ir atsidavimu mėgstamai veiklai spinduliuojanti pašnekovė pasakojo, kad jos pažįstamos, gimusios po Jaučio ženklu, nestokoja moteriškumo. Kaip, beje, ir pati Rūta.

Nepaprastai lengvai su Svarstyklėmis bendrą kalbą randanti „Nuo... iki...“ laidos vedėja neatsistebi, kodėl ją gyvenime supa kaip tik šio ženklo žmonės: „Abu mano kolegos – ir Giedrė, ir Edvardas – Svarstyklės.“ Žemės ženklo – Jaučio atstovė Rūta sutaria su kitais Žemės ženklais: Ožiaragiais ir Mergelėmis. O su ugnies ženklu Liūtu jai kiek sunkiau. „Mūsų ego nesutampa net į vieną automobilį. Spaudžiame vienas kitą, ir visai ne iš blogos valios“, – dėstė pašnekovė.

R.Mikelkevičiūtė prasitarė apie keistai ją ir gerai žinomą astrologę Palmirą Kelertienę jungiančią sąsają: „Nežinau, kodėl mums taip būna. Bet, esant kažkokiai problemai, mes su Palmira susitinkame visiškai atsitiktinai. Ir nors aš astrologiniais dalykais netikiu ir nesuku sau galvos, koks mėnulis teka, vis dėlto labai keista“, – prisipažino žurnalistė.