Modelių darbas – ne vilkėti drabužius, bet nusirengti


2009-02-07
Darius Sėlenis
Modelių darbas – ne vilkėti drabužius, bet nusirengti

Šiems modeliams niekas nežada podiumo, scenos, darbo su garsiais pasaulio dizaineriais. Tačiau modelių sąraše – 400 dailių, jaunų lietuvaičių. Jos pasirengusios drąsiai karjerai – pozuoti nuogos ir filmuotis erotiniuose filmuose.

"Šįmet lietuvė nusifilmuos nemažo biudžeto erotiniame filme Holivude", – mano pirmosios ir bene vienintelės Lietuvoje erotinių modelių agentūros "Velvet Models" atstovas Donatas Bubinas.

Kuklios tik namuose

Amžius – nuo 18 iki 20 metų, ūgis apie 170 cm, plaukų spalva – 65 proc. blondinės, kūno sudėjimas – lieknas, krūtys – nedidelės. Tokį erotinių modelių portretą žodžiais piešė D.Bubinas. Ir šyptelėjo, prisiminęs čekų fotografą, kuris žavisi lietuvėmis, bet nori, kad jos turėtų didesnes krūtis.

Lietuvės – labai kuklios gimtojoje šalyje. Dauguma nenorėtų, kad erotinis filmas su nuogais jų kūnais būtų rodomas Lietuvoje. Tačiau vos patikinus, kad nuotraukos ar filmai bus demonstruojami užsienyje, jos nusimeta kuklumo skraistę.

Fotografuoja, bet nepardavinėja

"Jos labai nori pozuoti erotiniuose leidiniuose. Ir žurnaluose a la "Playboy", ir drąsesnio stiliaus, kaip "Penthouse", – apie kitą savaitę numatytą susitikimą su keliomis žinomomis šalies gražuolėmis kalbėjo D.Bubinas.

Jos ateis pačios, nors buvo atvejų, kai į jų modelių agentūrą savo dukrą atvedė ir mama: "Mano dukra turi nuostabų kūną."

Puikiai paslėptas eskortas, elitinės prostitutės? D.Bubinas kategoriškas: Ne! Nors neslepia, kad per savaitę sulaukia bent vieno dviprasmiško pasiūlymo užsidirbti, pasiūlant vienam ar kitam modeliui dviprasmišką darbą.

Todėl kartais merginos baiminasi vykti pozuoti į užsienį: "Kartą į Prancūziją pirkome bilietai ir vieno modelio draugei. Tik tam, kad ji jaustųsi drąsiau."

Honorarai nėra dideli

Jos nori išgarsėti erotikos pasaulyje, tačiau kol kas neuždirba milijonų. Daugiausiai – už vienos dienos fotosesiją minėtoje Prancūzijoje uždirbo 3 tūkst. 500 litų. Šios prancūzo fotografo nuotraukos buvo skirtos japonų leidiniui.

Daug daugiau, žinoma, uždirba garsios erotikos žvaigždės. Kad ir pernai rudenį Berlyne vykusioje jau 12-oje erotikos parodoje "Venus" D.Bubino sutikta erotikos žvaigždė – Jesse Jane iš Los Andželo. Seksualioji blondinė pristatė vieno didžiausio biudžeto erotinį filmą „Pirates – Stagnetti‘s Revenge“.

"Linkėjimai Lietuvai!" – užsidėjusi jai dovanotą lietuvišką kepuraitę mūsų šalyje panoro apsilankyti silikoninė gražuolė J.Jane.