Indros suknelė puoš turtuolę


2009-06-27
Darius Sėlenis
Indros suknelė puoš turtuolę

"Ne, ne, ne!" – juokdamasi galvą purtė dizainerė Indra Dovydėnaitė, paklausta, už kokią sumą Londono aukcione buvo nupirkta jos numegzta suknelė iš kolekcijos "Apie džiaugsmą".

"Pažadėjau nepasakoti detalių ir net pasirašiau sutartį", – tikino I.Dovydėnaitė. Tačiau ilgai įkalbinėjus ji šiek tiek praskleidė Londone vykusį aukcioną gaubiantį paslapties šydą.

"Jis buvo surengtas viename garsiausių Londono muziejų, o labdaringame aukcione dalyvavo daugybė pirkėjų iš įvairių šalių", – sakė neseniai iš Didžiosios Britanijos sostinės grįžusi Indra.

Kas ir už kiek nupirko jos megztą vyšninės spalvos vakarinę suknelę iki žemės, liko paslaptis. Tačiau Indra užsiminė, kad drabužis kainavo pusę aukciono loto prizo – atostogų įspūdingoje viloje jūros pakrantėje – kainos.

Rankomis megztą kolekciją "Apie džiaugsmą" dizainerė sukūrė po kelionės į Indiją. Ši Rytų šalis tapo jos įkvėpėja. "Negaliu patikėti, bet pabuvusi Indijoje pamėgau ir dirbtines gėles, ir auksą – viską, ką vadinau kiču. Negaliu patikėti!" – tąsyk per kolekcijos pristatymą kalbėjo I.Dovydėnaitė.

Visi jos kolekcijos modeliai – raudonų atspalvių. Indra prisipažino norėjusi energiškai stiprios spalvos, kuri perteiktų teigiamą energiją ir visus užkrėstų džiaugsmu.

"Tai priešprieša liūdesiui ir krizei. Indijoje prašantys išmaldos, neturintys kojų, rankų – visi laimingi, linksmi, nėra verkiančių. Ir tai labai maloniai nuteikia, todėl iškart žinojau, kad visi modeliai bus energiškai stiprios raudonos spalvos", – tuomet kalbėjo Indra.

Beje, paskutinė – keturiolikta – kolekcijos "Apie džiaugsmą" suknelė ir buvo parduota aukcione Londone.