Gražuolės – tarp podiumo ir sauskelnių


2009-06-27
Parengė Violeta Juodelienė
Gražuolės – tarp podiumo ir sauskelnių

Jos gražios, aukštos, vapsvos liemeniu ir nuolat puikuojasi ant populiarių žurnalų viršelių. Nors jų darbas – rodyti tobulas savo kūno formas, tai netrukdo atsiduoti motinystei.

Prisijungė ir lietuvė

Su šokėju Romanu Čeburiaku kūdikio besilaukianti lietuvė modelis Aistė Jasaitytė tik patvirtina tendenciją: vis daugiau podiumo princesių ir karalienių ryžtasi gimdyti. Neretai – net ne pirmą vaiką.

Motinystei nusprendė atsiduoti brazilų supermodelis Adriana Lima. Apatinio trikotažo bendrovės "Victoria's Secret" modelio ir jos vyro serbo Marko Jaričiaus pirmagimis pasaulį turėtų išvysti per šv. Kalėdas. 27 metų gražuolė brazilė ir Memfio krepšinio komandos "Grizzlies" žaidėjas susituokė per Šv. Valentino dieną Vajominge.

Kad laukiasi kūdikio, šiomis dienomis patvirtino ir manekenė Gisele Bündchen, slapta ištekėjusi už futbolo žvaigždės Tomo Brady.

Patarimų apie motinystę jai ir kitoms gražuolėms galėtų pažerti ne viena kolegė. Kad ir Laetitia Casta, nevengianti demonstruoti savo apvalaus pilvuko. Gandrai ją aplankys jau trečią kartą. Gyvenimo draugas ir sužadėtinis Stefano Accorsi, su kuriuo L.Casta bendrauja šešerius metus, yra ir jos sūnaus Orlando tėvas. Pora drauge augina ir Sahteene Sednaoui – L.Casta ir buvusio širdies draugo Stéphane Sednaoui dukrą. Motinystė netrukdo garsiajam Yves'o Saint Laurent'o modelių namų veidui ir filmuotis.

Vaikais rūpinasi pati

Manekenių gyvenimas kupinas įtampos, jų darbas – nuolatiniai skrydžiai tarp fotografavimo vietų ar madų šou ir pozavimas, nenutrūkstančios dietos – tampa ir gyvenimo būdu. Nepaisant to, ir daugiausia uždirbančios manekenės sugeba sukurti šeimą ir rūpintis atžalomis.

Heidi Klum turbūt galima laikyti geriausiu pavyzdžiu. Tris vaikus auginanti vokietė laukiasi ketvirto kūdikio.

Nėštumas ir vaikų auklėjimas netrukdo gražuolei tęsti karjeros. Ji spėja filmuotis reklamose, pozuoti žurnalui "Vogue", veda laidą "Germany's Next Top Model". Tarp darbų grįžta namo, kur bent porą dienų per savaitę gali ramiai pažaisti su vaikais Johanu, Henry ir Leni. Kad vaikais rūpinasi ne tik vyras Seal ir auklės, rodo gausios paparacų nuotraukos, kuriose H.Klum – apsupta atžalų ir be gramo kosmetikos.

Keičiasi vertybės

Praeityje garsi manekenė Cindy Crawford šiandien retai lipa ant podiumo – dažniau būna tiesiog dviejų vaikų mama ar veja šalin gandus apie vyro Rande Gerberio neištikimybę.

Namuose daugiau laiko nei prieš objektyvą šiandien praleidžia ir Claudia Schiffer. 2002-ųjų gegužę ištekėjusi už britų režisieriaus Matthew Vaughn'o netrukus ji susilaukė dviejų vaikų. Reklamos klipas, kuriame Claudia su sūnumi Casparu mėgaujasi šokoladu, yra bene puikiausias pavyzdys, kad ir motinystę galima panaudoti darbui.

Sakysite, bepigu joms, asmeninius trenerius ir dietologus turinčioms gražuolėms, praėjus kelioms savaitėms po to, kai pagimdo, sugrįžti į buvusias formas.

Tame yra tiesos, tačiau ar noras gimdyti trečią ar ketvirtą kūdikį nerodo, kad gražuolių pasaulyje vyksta vertybių kaita: labiau puoselėjamas ne kūnas, o šeima?