Brandžių moterų numylėtinis


2008-05-10
Brandžių moterų numylėtinis

Dainininkas P.Stalionis skaito gerbėjų laiškus, parašytus lūpdažiais ant automobilio stiklo

Saulius Stalionis nesikremta, kad jo nerodo MTV ir nė kiek neįsižeidžia vadinamas solidžių damų favoritu. Labiau nei paslaptingi gerbėjų dėmesio ženklai dainininką džiugina mylimosios, po kurios širdimi plaka nauja gyvybė, palaikymas.

Už valytuvo rado rožę

„Neneigiu, kad mano kūryba patinka ne žaliam jaunimėliui. Kažkas neseniai pasiteiravo, gal mano gerbėjams yra per penkiasdešimt? Priimu tai kaip komplimentą. Kodėl nesidžiaugti turint brandžių klausytojų?“ – apie savo gerbėjas ramiai samprotavo P.Stalionis.

„Jei daliai moterų patinku ne tik dėl dainų, tai turbūt irgi nėra blogai“, – juokėsi klaipėdietis, vadinamas balzakiško amžiaus ir vyresnių damų numylėtiniu.

Su drauge Lina jau buvo rimtas pokalbis apie galimas gerbėjų atakas. „Ji puikiai supranta, kad gali pasitaikyti įvairių situacijų. Neseniai Šiauliuose po renginio su drauge įsėdęs į automobilį išvydau už stiklo valytuvo užkištą rožę, lūpdažiu išraitytą tekstą „Laukiame albumo“ ir tris inicialus. Įtariu, kad taip pasidarbavo būrelis moterų, kurios buvo į mane atkreipusios dėmesį“, – pasakojo P.Stalionis.

Draugė atstoja mūzą

Savo mylimajai dainininkas negailėjo komplimentų. „Ji yra didžiausias impulsas kurti, eiti į priekį. Pagalvojęs apie Liną prisimenu Žiulį Verną ir jo žmoną, kuri rašytojui sunkiai sergant buvo jo akys ir rankos. Jis diktuodavo, ji užrašinėdavo. Kuriančiam žmogui antrosios pusės palaikymas labai svarbus. Iš savo pirmosios žmonos aktorės to nesulaukiau“, – buvo aviras P.Stalionis.

Jo teigimu, po skyrybų santykiai su buvusiąja išliko draugiški. P.Stalionis puikiai sutaria ir su devynerių metų sūnumi.

„Žvelgdamas atgal galiu tiesiai šviesiai pasakyti – buvau nesubrendęs, kai vedžiau. Man tada buvo dvidešimt treji“, – kalbėjo P.Stalionis.

Klaipėdietis santūriai nutylėjo paklaustas, ar jau piršosi savo dabartinei draugei, tačiau džiaugsmingai prisipažino – birželio pabaigoje Lina turėtų padovanoti mažylį.

Dainas apie vyną, aistringas naktis ir meilės žaidimus jausmingai traukiantis vyras tikino, kad yra romantikas tik scenoje. „Visgi draugę dar sugebu nustebinti, nors mes kartu jau šešerius metus“, – paskubėjo pasitaisyti dainininkas.

Už popsą – mūru

Poeto pašaukimą P.Stalionis prisipažino atradęs dar vaikystėje. Rentgenologės ir telefonų kabelių lituotojo vienturčio sūnaus eilėraščiai dažnai puošdavo mokyklos stendus.

Tėvai ramiai sutiko P.Stalionio ryžtą Klaipėdos universitete studijuoti režisūrą: „Matė, kad esu truputį priplaukęs – kitoks nei visi. Pažymiais iš tiksliųjų mokslų tikrai negalėjau pasigirti. Dvyliktoje klasėje teko antrus metus pasėdėti. Bet ir mokyklą, ir aukštuosius mokslus baigiau“.

Eilėraščius rašęs vaikinas troško būti pastebėtas. Po epizodinių pasirodymų su „Dinamika“ P.Stalionis įkūrė savo grupę „Legenda“, su ja įrašė ir išleido tris albumus: „Visada viliojo popmuzika. Yra traukiančių ją per dantį, tačiau akivaizdu, kad žmonėms ji teikia daug gerų emocijų. Per popkoncertus nepamatysite piktų veidų.“

E.Kučinskas neprotegavo

P.Stalionio sukurti tekstai ne vienam atlikėjui leido pasimaudyti šlovės spinduliuose. Rimčiausiu savo klientu autorius vadina Edmundą Kučinską. „Jau nebežinau, kiek dainų jam esu parašęs. Ryškiausiai suskambėjusios – „Ugnis ir ledas“, „Už tuos, kurie“, „Kai manęs nebebus“, – vardijo P.Stalionis.

Bendradarbiavimas virto gražia vyriška draugyste. P.Stalionis prisipažino, kad E.Kučinskui gali nedvejodamas pasipasakoti ir asmeninius dalykus.

„Teko girdėti, esą E.Kučinskas tempia už ausų P.Stalionį. Juokinga. E.Kučinskas buvo mane pasikvietęs į savo pasirodymus, nes patiko dainos, kurias atlieku, be to, jam seniai rašau tekstus. Tie koncertai tapo puikia proga pasitikrinti savo jėgas. Publika nemeluoja – ji arba miega, arba šėlsta. Įsitikinau, kad viskas tvarkoje“, – šypsojosi P.Stalionis.