Teroristai reklamuoja savo kruviną verslą


2007-03-02
Teroristai reklamuoja savo kruviną verslą

Teroristai šalininkus į savo gretas bando patraukti reklamuodami savo kruvinas akcijas. Vienoje iš teroristinės grupuotės “Al-Qaeda” svetainių pasirodė propagandinis įrašas, demonstruojantis paskutines teroristo-mirtininko gyvenimo valandas.

Nufilmuotuose kadruose matome, kad jaunas vyras visai nesibaimina susprogdinimo. Atvirkščiai, jo veidas visiškai ramus ir jis džiaugsmingai rengiasi savo paskutiniam kruvinam žygiui.

Propagandiniame įraše demonstruojama laisva jaunojo savižudžio valia. Teroristų platinamame filme taip pat galima stebėti, kaip paprasta pasigaminti bombą. Filmuotoje medžiagoje matomas kambarys yra užpildytas senų rusiškų granatsvaidžių ir minų, kurie yra sujungti su plastiniais sprogmenimis ir sprogdikliais.

JAV armijos atsargos generolas Viljamas Našas pareiškė, kad Afganistane ir Irake tokių senų sprogmenų yra daugybė. “Tikriausiai šių sprogmenų dėl jų senumo jau nebegalima panaudoti pagal tiesioginę paskirtį. Tačiau prie jų pridėjus plastinių sprogmenų bei prijungus sprogdiklį, jie virs mirtinu ginklu”, - aiškino generolas. Propagandiniame teroristų filme taip pat matoma, kaip teroristas savižudis į metalinę dėžę deda sprogstamąsias medžiagas, sujungia laidus ir itin lengvai pagamina bombą, kurios užtektų nužudyti daugeliui žmonių.

“Tokių kaip jis yra šimtai, o gal net ir tūkstančiai, ne tik Afganistane, bet ir Pakistane, Irake ir Jemene. “Al-Qaeda” nori, kad mes apie tai žinotume”, - sako buvęs R. Niksono centro darbuotojas Aleksas Debatas.

Po to vaizdo medžiagoje matoma ginkluota karinių mašinų kolona. Dar vėliau žiūrovai išvysta didelį sprogimą. Galima spėti, kad teroristas pasiekė savo tikslą - susisprogdino. Manoma, jog karinė kolona buvo užpulta 2006 m. Afganistane.

Newsru.com, KD inf.