Protestuotojai gavo bananų


2008-01-28
Protestuotojai gavo bananų

Ingušijos gyventojams nepavyko išreikšti palaikymo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Šios Šiaurės Kaukazo respublikos opozicijos mitingą išvaikė vietos teisėsaugos pareigūnai.

Šeštadienį per protestuotojų susidūrimus su teisėsaugos pareigūnais Nazranėje vienas žmogus buvo sužeistas ir apie dešimt sulaikyta. Pranešama, kad padegti netoli aikštės, kur susirinko protesto akcijos dalyviai, esantys viešbutis ir proprezidentinio laikraščio redakcija. Mieste buvo girdėti pavieniai šūviai. Buvo sulaikyti keli žurnalistai.

Respublikos opozicijos protesto akcija prasidėjo šeštadienį 10 val. Žmonėms susirinkus aikštėje milicijos pajėgos panaudojo specialias priemones. Mitingo dalyviai atsakė mėtydami akmenis.

Šia akcija opozicija norėjo išreikšti palaikymą „Rusijos prezidento Vladimiro Putino kursui kovojant su terorizmu“. „Mes protestuojame prieš korupciją, žmonių grobimus ir susidorojimus be teismo“, – sakė vienas mitingo organizatorių Magomedas Jevlojevas.

Protesto akcijos išvakarėse Ingušijos federalinė saugumo tarnyba paskelbė, kad kai kuriuose respublikos rajonuose vyksta „kontrteroristinė operacija“. Mitingo organizatoriai tvirtina, kad taip buvo ketinama sutrukdyti opozicijos šalininkams atvykti į Nazranę.

BBC inf.