Policija pražiopsojo pagrobėjus?


2008-08-07
"The Daily Telegraph", newsru.com inf.
Policija pražiopsojo pagrobėjus?

Išslaptintus bylos dokumentus išstudijavę Portugalijoje dingusios trejų metų britės Madeleine McCann tėvai apkaltino portugalų teisėsaugą nusikalstamu aplaidumu.

Tyrimo dokumentai rodo, kad Portugalijos pareigūnai ignoravo pranešimą, jog M.McCann buvo pastebėta Olandijoje. Amsterdame dirbanti pardavėja Anna Stam dar 2007 m. birželį pranešė, kad savo parduotuvėje matė mergaitę, panašią į dingusią mažametę. Ji į parduotuvę atėjo su vyru, moterimi ir dar dviem vaikais.

Pasak A.Stam, vyras atrodė įtartinas ir kėlė jai pasibjaurėjimą. Jis kalbėjo portugališkai, o moteris - angliškai su prancūzišku akcentu. Ji prasitarė, kad turi nedidelį cirką Prancūzijoje.

Po kelių minučių atokiame parduotuvės skyriuje mergaitė priėjo prie A.Stam ir paklausė: "Gal jūs žinote, kur yra mano mama?" Pardavėja parodė pirštu į porą, kuri atvedė vaiką į parduotuvę, bet išgirdo netikėtą atsakymą: "Tai ne mano mama. Ši moteris atėmė mane iš mamos." Paklausta, koks jos vardas, mergaitė atsakė: "Maddy." Pardavėja taip pat išsiaiškino, kad mergaitė buvo atimta iš tėvų, kai ji su šeima atostogavo.

A.Stam daugiau paklausti nespėjo, nes minėta moteris pašaukė mergaitę.
Pardavėja kreipėsi į policiją, ir olandų teisėsauga perdavė šią informaciją Portugalijos kolegoms. Tačiau pastarieji net nemėgino išsiaiškinti įtartinų parduotuvės lankytojų tapatybės.

Trejų metų M.McCann 2007 m. gegužės 3 d. dingo iš Portugalijos Praja de Luiso kurorto viešbučio, kai jos tėvai išėjo vakarieniauti. Jos likimas iki šiol nežinomas.