Pagrobto sūnaus laiškas įžiebė viltį


2008-06-11
„Reu­ters", BNS inf.
Pagrobto sūnaus laiškas įžiebė viltį

Dvejus me­tus „Ha­mas" įkai­tu lai­ko­mas Iz­rae­lio ka­rei­vis Gi­la­das Sha­li­tas pra­ne­šė, kad yra svei­kas ir pa­pra­šė pa­da­ry­ti vis­ką, kad bū­tų iš­gel­bė­ta jo gy­vy­bė.

Pa­ra­šy­ti laiš­ką tė­vams kap­ra­las ga­lė­jo tarpininkaujant ka­den­ci­ją bai­gu­siam JAV pre­zi­den­tui Jim­my Car­te­riui. Po­li­ti­kas as­me­niš­kai to pra­šė ra­di­ka­laus pa­les­ti­nie­čių ju­dė­ji­mo „Ha­mas" ly­de­rio Kha­le­do Mes­ha­lo, su ku­riuo šių me­tų ba­lan­dį bu­vo su­si­ti­kęs Da­mas­ke. Laiš­ką G.Sha­li­to šei­mai per­da­vė J.Car­te­rio fon­do at­sto­vai.

Pa­sak jų, į fon­do biu­rą, esan­tį Va­ka­rų Kran­to Ra­ma­los mies­te, mi­nė­tas laiš­kas at­ke­lia­vo šį sek­ma­die­nį. „Pre­zi­den­tas J.Car­te­ris ir jo fon­do dar­buo­to­jai steng­sis, kad Sha­li­tai sū­nui ga­lė­tų at­sa­ky­ti, ir ti­ki­si, jog ne­tru­kus bus su­si­tar­ta paleisti G.Sha­li­tą", - sa­ko­ma fon­do pa­reiš­ki­me. G.Sha­li­to tė­vai pa­tvir­ti­no, kad šis laiš­kas iš tik­rų­jų pa­ra­šy­tas sū­naus ran­ka.

G.Sha­li­tas bu­vo pa­grob­tas, kai bu­dė­jo Iz­rae­lio ar­mi­jos po­ste prie Ga­zos sie­nos 2006 m. bir­že­lio 25 d. Sie­kiant jį iš­lais­vin­ti Iz­rae­lio ar­mi­ja Ga­zos ruo­že su­ren­gė di­de­lę ka­ri­nę ope­ra­ci­ją. Ta­čiau tiks­las ne­bu­vo pa­siek­tas. Mai­nais už kap­ra­lo pa­lei­di­mą „Ha­mas" rei­ka­lau­ja iš­lais­vin­ti iš Iz­rae­lio ka­lė­ji­mų 450 pa­les­ti­nie­čių.