Italijos premjero haremo užkulisiai


2009-06-27
Parengė Julijanas Gališanskis
Italijos premjero haremo užkulisiai

Italijos ministro pirmininko Silvio Berlusconi laisvalaikis – gausybė gražių moterų, dainos, dosnios dovanos ir seksas.

Seksas svarbiau už politiką

"Eik ir palauk manęs didžiajame miegamajame", – tarė S.Berlusconi ir nuėjo į dušą apsiprausti ir užsimesti chalato.

"Taip, būsiu didžiojoje lovoje", – girdėti moters atsakymas garso įraše, kurio ištraukos praėjusį savaitgalį pateko į Italijos žiniasklaidą.

Pasak 42 metų buvusi aktorės ir palydovės Patrizios D'Addario, S.Berlusconi padėjėjai priminė jam apie bendro Italijos ir JAV fondo kvietimą dalyvauti rinkimų nakties renginiuose, bet premjeras numojo ranka ir liko namie. Tik vėliau iš savo patarėjų jis sužinojo apie Baracko Obamos pergalę JAV prezidento rinkimuose.

Kitą dieną P.D'Addario ir S.Berlusconi pusryčiavo kartu, jis padovanojo moteriai spalvingą vėžlį, papuoštą brangakmeniais. "Šis vėžlys – mano ypatinga dovana tau", – tarė dosnusis politikas.

Iš Pietų Italijos kilusi elegantiška žaliaakė P.D'Addario, turinti 13 metų dukrą, praėjusią savaitę laikraščiui "The Sunday Times" papasakojo apie intymius santykius su Italijos premjeru.

Merginos už 500 eurų

"Čia tikras haremas!" – pagalvojo ji, kai vilkėdama juodą "Versace" suknelę pirmą kartą įžengė į įspūdingomis freskomis papuoštus S.Berlusconi namus ir pamatė ten apie 20 jaunų moterų.

Pažįstamas vardu Giampaolo pasiūlė jai 500 eurų (1700 litų) už dalyvavimą premjero surengtoje vakarienėje. "Tiek gauna visos kitos merginos", – paaiškino vyriškis. Tačiau P.D'Addario išsireikalavo keturis kartus didesnės sumos.

Moteris gavo lėktuvo bilietą skrydžiui į Romą, atvykus ją pasitiko automobilis. Artėjant prie S.Berlusconi namų, Giampaolo uždarė tamsintus automobilio langus. Apie 10 val. vakaro P.D'Addario liftu pakilo į svečių kambarį.

"Labas vakaras visoms!" – tarė po 10 minučių pasirodęs S.Berlusconi. P.D'Addario apstulbo pamačiusi, kiek daug makiažo naudoja premjeras.

"Dirbau teatre ir gerai išmanau apie makiažą. Jis jo turėjo labai daug. Jo veidas buvo visas oranžinis, o kai juokėsi, buvo matyti raukšlės", – pasakojo premjero viešnia.

Nuobodžios premjero pramogos

S.Berlusconi priėjo prie P.D'Addario ir Giampaolo – vienintelio vakarienėje dalyvavusio vyro, – kad prisistatytų. "Čia Alessia", – Giampaolo ištarė netikrą P.D'Addario vardą.

"Čiao, aš Silvio, – prisistatė šeimininkas. – Esi labai miela." S.Berlusconi paspaudė viešniai ranką ir pabučiavo į abu skruostus. Jie atsisėdo ant sofos, ir premjeras ėmė domėtis, iš kur atvyko ir kuo užsiima P.D'Addario. Moteris papasakojo jam apie savo planus šeimos sklype statyti prašmatnų gyvenamąjį namą ir apie kliūtis leidimui gauti.

Daugiau nei valandą S.Berlusconi rodė svečiams vaizdo įrašus iš viešnagės Baltuosiuose rūmuose pas George'ą W.Bushą, Didžiojo aštuoneto susitikimo ir praėjusių metų rinkimų kampanijos.

"Tai buvo tikra kančia ir nuobodybė", – prisiminė P.D'Addario.

Paskutiniame vaizdo įraše nuskambėjo rinkimų kampanijos daina "Džiaugiuosi, kad Silvio yra čia", premjero viešnios irgi ėmė dainuoti, iškėlusios rankas į viršų ir mojuodamos pagal taktą.

Dainos, dovanos ir nešvankybės

Likus pusvalandžiui iki vidurnakčio S.Berlusconi išjungė televizorių ir paėmęs už rankos palydėjo P.D'Addario prie stalo. Kitos viešnios nuėjo paskui.

Tarnai, vilkintys livrėjomis, nešė lakštinius su baravykais, jautienos kotletus su bulvėmis, jogurtinį vaisių pyragą. S.Berlusconi negailėjo dėmesio viešnioms, dainavo savo kūrybos dainas, rodė vilų nuotraukas ir svaidė nešvankius pokštus.

Vieną akimirką jis per stalą susižvalgė su P.D'Addario ir tarė: "Tarp mūsų yra moteris, praradusi pasitikėjimą vyrais, ir aš pakeisiu jos įsitikinimus. Aš paskraidinsiu ją privačiu lėktuvu ir įrodysiu, kad vyrai nėra tokie, kaip ji įsivaizduoja."

P.D'Addario sutriko ir tyliai paklausė šeimininko: "Ką jūs darote? Ar tai pokštas apie mane?"

"Taip. Aš viską žinau", – atsakė S.Berlusconi. Atrodė, tarsi jis būtų išstudijavęs jos praeitį.

Viešnias apdovanojo papuošalais

Per vakarienę S.Berlusconi vis pakildavo nuo stalo, nueidavo į kitą kambarį ir plačiai šypsodamasis atnešdavo karolių, karuoklių, žiedų, apyrankių ir kitokių papuošalų. Be prabangios dovanos neliko nė viena viešnia.

Po vakarienės S.Berlusconi pakvietė P.D'Addario lėto šokio. "Jis tvirtai laikė mane. Pasijutau nejaukiai, nes jis tai darė visiems matant", – prisipažino viešnia.

P.D'Addario teigė, kad tą vakarą labai pavargo ir nesutiko pasilikti S.Berlusconi namuose. Ar kitos merginos irgi išvažiavo, ji neatskleidė.

"Padarei klaidą, tau reikėjo likti", – kitą dieną pasakė jai Giampaolo ir padavė 1 tūkst. eurų vietoj žadėtų 2 tūkst.

Lovoje su premjeru

JAV prezidento rinkimų dieną Giampaolo vėl paskambino P.D'Addario ir pasakė: "Jis nori tave matyti." Kodėl sutiko dar kartą nuvykti į S.Berlusconi rezidenciją, moteris žurnalistams nepaaiškino.

"Džiaugiuosi vėl tave matydamas. Laukiau tavęs", – svetingai tarė šeimininkas, kai P.D'Addario su dar dviem moterimis įžengė į jo namus.

S.Berlusconi nuvedė viešnią į virtuvę, pavaišino pyragu, ledais ir tarsi atsitiktinai užsiminė, kad padės išspręsti problemą dėl statybų leidimo ir jau nusiuntė du žmones į jos gimtąjį Barį.

Premjeras vėl linksmino svečius dainomis, rodė filmus ir nuotraukas, dovanojo viešnioms brangenybes.

Šįkart P.D'Addario liko nakvoti ir išvažiavo kitos dienos rytą. S.Berlusconi trumpai buvo ją palikęs, kad paskelbtų sveikinimą B.Obamos pergalės proga. Miegamajame likusi P.D'Addario atsistojo šalia veidrodžio, lovos ir įrėminto premjero žmonos Veronicos Lario portreto ir nusifotografavo.

"Filmuodama ir įrašinėdama garsą jaučiausi saugiau", – paaiškino P.D'Addario, užsiminusi, kad turėjo rimtų bėdų su buvusiu vaikinu.

Viešnios nusprendė prabilti

Šie įrašai, kurie dabar guli prokuroro seife, neleidžia Italijos premjerui ramiai miegoti. Supykusi, kad jis neištesėjo pažado ir nepadėjo gauti statybų leidimo, P.D'Addario nusprendė viešai prabilti apie savo skandalingą romaną. Su dar trimis moterimis ji liudija byloje prieš 35 metų verslininką Giampaolo Tarantini, kaltinamą papirkinėjus valstybės pareigūnus ir mokėjus pinigus moterims už seksą su jo draugais ir verslo partneriais. Šioje byloje minima ir Italijos premjero pavardė.

S.Berlusconi, kuriam kitą mėnesį teks pirmininkauti Didžiojo aštuoneto susitikimui, visaip bando išgelbėti savo reputaciją. P.D'Addario pasakojimus jis vadina šlamštu ir melagyste. "Tokios atakos manęs nesužlugdys, aš toliau dirbsiu savo šalies labui", – pareiškė premjeras.

Tačiau teisėsaugai ir žiniasklaidai narpliojant šią istoriją, politikui tampa vis sunkiau gintis. Prieš jį sutiko liudyti ir P.D'Addario draugė, 23 metų Barbara Montereale, taip pat dalyvavusi premjero vakarėliuose, gaudavusi už tai pinigų, tiesa, su juo nemiegojusi. Tačiau vien už svečiavimąsi pas premjerą mergina gavo 10 tūkst. eurų (35 tūkst. litų).

Byloje taip pat minima aktorė ir modelis Sabina Began, kuri pažindindavo S.Berlusconi su žaviomis merginomis. Pasak žurnalo "L'Espresso", ši moteris atrinko jaunas viešnias, kurios su premjeru jo viloje pasitiko 2008-uosius. Merginoms už tai buvo sumokėta po 1,5 tūkst. eurų (5,2 tūkst. litų).