Gazoje virė mūšiai


2008-08-04
AFP, BNS inf.
Gazoje virė mūšiai

Besivaržančių palestiniečių grupuočių "Hamas" ir "Fatah" nesantaika vėl reikalauja aukų. Per kovotojų susirėmimus Gazoje šeštadienį žuvo devyni žmonės.

Beveik visą parą vykusios kovos įsiplieskė, kai "Hamas" saugumo pajėgos mėgino suimti įtariamuosius dėl liepos pabaigoje surengto sprogdinimo Gazos paplūdimyje. Per šį išpuolį žuvo penki "Hamas" kovotojai ir mažametė mergaitė.

"Hamas" dėl sprogimo apkaltino palestiniečių prezidentui Mahmudui Abbasui ištikimas "Fatah" pajėgas, tačiau ši grupuotė kaltinimus neigia.

Smarkūs susišaudymai šeštadienį kilo prie "Fatah" remiančiam įtakingam Helisų klanui priklausančio namo Gazos Šudžvos rajone. "Hamas" pranešė apie du žuvusius savo kovotojus, o medicinos pareigūnai informavo, jog žuvo dar septyni žmonės, daugiau nei 90 sužeista.

Aprimus kovoms, dešimtys "Fatah" narių pabėgo į Nachal Ozo sienos perėją, tikėdamiesi patekti į Izraelio okupuotojo Vakarų Kranto miestą Ramalą, kuriame įsikūręs M.Abbaso štabas.

Izraelio kariai leido pereiti sieną 150 palestiniečių, kurie sudėjo ginklus. Sužeistieji buvo nuvežti į ligoninę, o kiti pervežti į Ramalą.