Skaitytojo komentaras: gaila ir keista žiūrėti į M.Kalnietį


2009-09-14
Skaitytojas DFS
Skaitytojo komentaras: gaila ir keista žiūrėti į M.Kalnietį

Šiaip buvau pradėjęs vėl gerbti R.Kurtinaitį kaip žmogų, kaip krepšininką, kaip trenerį ir galų gale kaip kaunietį. Todėl, kad jis sugebėjo atsisakyti ir pakeisti praėjusio sezono kalbas, sugebėjo galų gale patylėti, gerbiu, kad savo laiku buvo Lietuvos ir Kauno pasididžiavimas, kad pasiekė puikių rezultatų su "Lietuvos ryto" komanda, kad po Zavacko žodžių sugebėjo stoti į savo miesto pusę ir neleisti jo taip lengvai teršti.

Tačiau, perskaitęs šį interviu (šios dienos "Kauno diena"), cituoju: "Antrą šansą Mantas gavo. Bet, regis, tik todėl, kad komanda beviltiškai atsiliko nuo slovėnų. Dabar jau galima prisiminti rinktinės trenerio asistento Rimo Kurtinaičio žodžius, pasakytus portalui lrytas.lt dar prieš Europos čempionatą: "Žalgiris" žaidžia padrikesnį žaidimą, kai žaidėjai nežino, kaip ataka baigsis. R.Butauto vadovaujama komanda ir tas žaidimas, kurį rodė mano treniruojamas Vilniaus "Lietuvos rytas", yra gerai organizuotas, mes neturime nenumatytų situacijų. Nors M.Kalnietis turi daugiau patirties Eurolygoje, tačiau jis tokiame krepšinyje nusileidžia A.Mažučiui." man jau nebekyla tokie geri ir šilti jausmai šiam žmogui. Tiesiog nesuprantu, kaip nėra jaučiama pagarba savo varžovams,o galų gale ir draugams, ir tai dar kartą įrodo, jog antižalgirinė politika rinktinėje vis dėl to yra".

Tokius žodžius "antižalgirinė politika" aš pirmą kartą išgirdau iš vieno kolegos dar praėjusią vasarą. Maniau, jog tai yra tik keistas sutapimas, jog Mačiulis aikštėje praleidžia mažiau laiko nei Prekevičius. Tačiau klydau. Tikrai nenustebsiu, jei šie žaidėjai, matydami tai, kas vyksta, kitais metais ar dar kitais pasakys žodelį - NE. Kam aukoti mėnesius savo brangaus laisvo laiko, sveikatą?

Visiems piktiesiems sostinės jaunimo atstovams norėčiau pasakyti: nieko prieš aš neturiu prieš jūsų mylimą komandą. Tačiau keletas veikėjų yra, bet tai yra tik mano nuomonė ir aš jos niekam neperšu.

Taip pat administratoriui, Totčiui, norėčiau pasakyti, jei ir čia įžvelgsi nesantaikos kurstymą, tai bus jau viršūnių viršūnė, topų topas.

Pasižiūrėkime į Lietuvos rinktinės trenerių, gydytojų ir t.t.. veidus. O dabar į "Lietuvos ryto". Skiriasi vos keletas veikėjų.

Prisiminkime LKF vadovo žodžius, kuomet sveikino "Lietuvos rytą" po pergalės ULEB'e "ne veltui "Ryto" žaidėjų rinktinės saraše yra net 8,o žalgirio tik 3 ", - postringavo senučiukas. Prisiminkime tą interviu, kai tas pats LKF vadovas buvo paklaustas, ar tik "Rytas" augina žaidėjus rinktinei. Atsakymą turbūt visi prisimenate, tada "Žalgirio" legionieriai tapo juodašikniais ir t.t. Ar jums nekeista, jog legionierius "Žalgiryje" yra traktuojamas kaip didžiulė nuodėmė Lietuvos krepšinyje ir kad niekas nemato, kad pagrindas "Ryto" yra tik legionieriai? Tačiau, kaip bebūtų, pagrindinė to priežastis, kodėl taip bandoma kišti savus - pinigai. Per tas visas intrigas kurias kuria žurnalistai arba žmonės, turintys savo laikraštuką, per visas tas nesąmones, spaudimus ir t.t..., per nuolatinius š... pylimus ir nuolatinius kaltinimus, per nuolatinius gandus - bent jau man Lietuvos krepšinis praranda grožį.

Maniau, jog tai yra tik mano išsigalvojimai, tačiau... Taip manau jau ne aš vienas. Taip mano jau daug žmonių, kuriuos aš pažįstu. Ir tai kelia didelį nerimą. Kas bus toliau?
Nacionalizuosime Eidsoną? Prie ambasados pastatysime po krepšinio stovą ir vizas dalinsime visiems, kurie pataikys? Iš tiesų, jau visiškai nenustebčiau, jei bus nacionalizuotas krepšininkas iš "Ryto".

O štai kas susiję su šiuo čampu, man labai gaila ir keista žiūrėti į Kalnietį. Žmogus aukojo paskutiniąsias dienas, gal savaites, gal minutes, o gal sekundes (nuoširdžiai palinkėčiau jo tėtčiui stiprybės), kurias galėjo praleisti su savo tėčiu. Ir dėl ko? Vardan tos Lietuvos? Vardan ko? Atsakysiu. Vardan suolelio. Ar nebūtų žmogiška bent vienam mūsų rinktinės trenerių pasakyti: "Mantai, žinome tavo situaciją šeimoje, sakysime tiesiai šviesiai, tau laiko nėra numatyta, važiuok namo, o mes paimsime kita žaidėją".
Ar nebūtų buvę taip geriau? Manau, kad būtų.

Ir tikrai labai keista, jog 11 ir 12 žaidėjai surenka vos ne pusę komandos taškų. Trenerių nemėgstami žaidėjai tampa gelbėjimosi ratais. Tada vėl kyla klausimas, ar nereikėtų tuomet šokti į vandenį kaip mažiems vaikučiams užsidėjus tiek galbėjimosi ratą, tiek pripučiamus antpečius, tiek ląstus ir plaukimo akinukus?

Tikrai nesuprantu, kam bandome įrodyti, jog "Žalgiris" nereikalingas.

Vėl kreipiuosi į sostinės jaunimą. Sakysite š... tie visi žalgiriečiai. Na, ok. Tai yra jūsų nuomonė. Tačiau, kaip manote, ar labai kliudytų P.Jankūno demonstruotas stabilumas dabar mūsų priekinėje linijoje? Man jau pasiruošimo etape buvo baisiai keista, kaip iš šūduko bandome padaryti bandelę ir visiems pateikti, jog štai kokia skani bandelė. Tačiau, jei šūduką įdėjai į lėkštutę, šalia dar užplikei arbatos puodelį ir ant to šūduko uždėjai braškytę, tai šūdukas netapo bandele. Ar aš klystu?

O būtent taip vyko šių metų rintinėje. Atsisakoma bandelų, imamas šūdelis ir ...
(aš čia kalbu apie įžaidėjų poziciją).

Na, dabar tik belieka sulaukti LKF vadovų sprendimo, kuriam klubui skirs pinigus už nuopelnus Lietuvos rinktinei.

Atspėti tikrai nėra sunku.

Kvaila, naivu ir vaikiška yra galvoti, jog krepšininkas užauga tame klube, kuriame sužaidė paskutinius keletą sezonų. O būtent taip mąsto mūsų LKF vadai. Ir yra pamirštami pirmieji treneriai, pirmosios krepšinio mokyklos, be kurių nebūtų nei Jomanto, nei Mačiulio, nei Šiškausko, nei Šaro...

Tad kyla klausimas, ar nereikėtų pulti ne trenerį, ne žaidėjus, o LIETUVOS KREPŠINIO FEDERACIJĄ. Visi suprantame, kad jie į rinktinės darbą kišasi ir tai daro labai smarkiai. Visi žinome Jų požiūrį. Ir turbūt visa Lietuva, išskyrus sostinę, supranta, jog LKF vadovai yra statytiniai...

P.S. Iš anksto dėkoju už banną.

P.P.S. Linkiu visiems gerų šios dienos varžybų.