Naujoji krepšinio žvaigždė svajoja apie „Žalgirį“


2009-06-27
Diena Media inf.
Naujoji krepšinio žvaigždė svajoja apie „Žalgirį“

Jurgita Štulpinaitė, „Laikinoji sostinė"

Dviejų metrų ūgio šešiolikmetis Tauras Jogėla pripažintas vienu perspektyviausių ir talentingiausių jaunųjų Europos krepšininkų ir svajoja apie žaidimą legendinėje komandoje.

Neseniai T.Jogėla grįžo iš krepšinio stovyklos Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kur susigrūmė su šios šalies talentų rinktine.

T.Jogėla prisidėjo ir prie šiųmetinės A.Sabonio krepšinio mokyklos pergalės Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje.

Meilė krepšiniui – paveldėta

- Tau dar tik šešiolika, o jau bendravai su legendiniu Michaelu Jordanu bei treniravaisi ir žaidei JAV krepšinio stovykloje. Kur tavo sėkmės paslaptis?
- Esu dėkingas tėčiui, kad paskatino žaisti krepšinį. Jį žaidžiu nuo 7-erių. Prieš keletą metų vienų varžybų metu mane pastebėjo A.Sabonio mokyklos treneriai. Taip atsidūriau Kaune. Manau, kad svarbūs ne tik mano fiziniai duomenys, bet ir užsispyrimas bei atkaklus tikslo siekimas. Aišku, genai nėra paskutinėje vietoje. Ūgį paveldėjau iš tėvų. Krepšinį žaidė ir mano tėvas, ir senelis, ir net senelė. Senelis rungtyniavo Klaipėdos „Maisto" komandoje, senelė – Lietuvos moterų krepšinio ekipoje – Vilniaus „Kooperatininke", tėtis – „Šilutėje", Panevėžio „Lietkabelyje", Rygos ASK, Tauragės „Bremenoje".

Lygiuotųsi į S.Štombergą

- Kaip nesužvaigždėti patekus tarp dešimties geriausių jaunųjų Europos krepšininkų?
- Visai apie tai negalvoju. Tiesiog darau tai, kas man labai patinka ir ką geriausiai moku. Manau, kvaila riesti nosį dėl savo pergalių. Reikia stengtis tobulėti ir pasirodyti dar geriau.

- Į ką nori lygiuotis? Koks krepšininkas yra tavo favoritas?
- Mano favoritas – Saulius Štombergas. Mūsų ir pozicijos, ir ūgiai panašūs, todėl lygiuojuosi į jį. Jei būčiau aukštesnis, lygiuočiausi į Arvydą Sabonį.

Norėtų žaisti „Žalgiryje"

- Kokia tavo svajonių komanda?
- Be abejonės, „Žalgiris". Tai mano vaikystės svajonė. Džiaugiuosi, kad ji pamažu virsta tikrove. Šiandien esu tarp „Žalgirio" dublerių. Tikiuosi po poros metų žaisti pagrindinėje komandoje.

- Dauguma gabių krepšininkų svajoja apie perspektyvas užsienyje. O kaip tu?
- Kol kas taip toli negalvoju. Dabar turiu tikslą – žaisti „Žalgiryje" ir atkakliai jo siekiu. Kol netapsiu šios komandos nariu, tol nežaisiu jokioje užsienio komandoje.

- O jei pasiūlytų gerą atlyginimą. Ar pinigais tavęs nepavyktų prisivilioti?
- Kol kas pinigai man nerūpi. Šiuo metu stengiuosi mokytis, tobulėti ir įrodyti, kad galiu gerai žaisti krepšinį.

Tiki mylima komanda

- Neseniai „Žalgirį" buvo ištikusi finansinė krizė. Ar nebaisu, kad galėjo žlugti tavo svajonių komanda?
- Buvo šiek tiek neramu, tačiau visada tikėjau ir tikiu „Žalgiriu". Manau, kad tai stipri komanda, kurios neįveiks jokios finansinės krizės.

- Kaip manai, ar tik ne finansinė krizė nulėmė „Žalgirio" nesėkmes šiųmetinėje Lietuvos krepšinio lygoje (LKL)?
- Galbūt tai prisidėjo prie rezultatų. Bet žalgiriečiai žaidė prasčiau ne todėl, kad jiems vėlavo atlyginimai. Manau, kad dėl finansavimo stokos krepšininkai mažiau treniravosi, blogiau išstudijavo konkurentų derinius, todėl ir žaisti sekėsi prasčiau.