Kauno valstybiniame muzikiniame teatre – miuziklas, skirtas Kauno „Žalgiriui“


2009-04-07
Diena Media inf.
Kauno valstybiniame muzikiniame teatre – miuziklas, skirtas Kauno „Žalgiriui“

Kauno valstybinis muzikinis teatras, suprasdamas nelengvą Kauno „Žalgirio" krepšinio komandos situaciją, nutarė prisijungti ir dalyvauti žalgiriečių palaikymo akcijoje. Muzikinio teatro menininkai rado nestandartinį būdą pagelbėti mylimai šalies krepšinio komandai. Iniciatyva bus įgyvendinta rodant žiūrovų pamėgtą spektaklį – K.Porterio miuziklą „Bučiuok mane, Keit", kuris vyks balandžio 14 d. 18 val. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Visos surinktos lėšos už renginį bus skirtos „Žalgiriui". Teatras kviečia kauniečius ir visus šios legendinės komandos gerbėjus įsigyti bilietus į miuziklą ir drauge su artistais pademonstruoti ištikimybę įsimintina istorija ir šlovingomis pergalėmis džiuginančiam Kauno „Žalgiriui. Palaikyti komandą – ne tik kauniečių, bet ir visų Lietuvos krepšinio aistruolių pareiga.

„Kažkada Kauno „Žalgiris" buvo ta vilties komanda, savo laimėjimais įtikinusi lietuvius, kad susivieniję bendram tikslui mes tampame didžiule jėga, šiandien mes turime atiduoti moralinę duoklę klubui ir pagelbėti taip kaip galime", - sakė teatro vadovas Benjaminas Želvys.

„Džiaugiamės, kad komandos palaikymo iniciatyvos kyla įvairiuose visuomenės sluoksniuose. Esame dėkingi menininkams, kurie pasiūlė įgyvendinti šią idėją. Prie Kauno „Žalgirio" išsaugojimo prisijungia dar viena jėga ir tai dar kartą įrodo, kad visi kartu galime daug daugiau pasiekti", - sakė Kauno „Žalgirio" krepšinio klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Bilietus į spektaklį galite įsigyti Kauno valstybinio muzikinio teatro kasoje (Laisvės al. 91, tel. (8-37) 20 09 33). Teatro kasa dirba kiekvieną dieną, išskyrus pirmadienius, 11-14, 14.45-18 val. Bilietus galite rezervuoti ir el. paštu administratore@muzikinisteatras.lt

---

Amerikiečių kompozitoriaus Kolo Porterio miuziklo „Bučiuok mane, Keit" premjera įvyko 2007 m. Miuziklo statytojų komandoje du 2006 m. „Auksinio scenos kryžiaus" prizininkai – režisierius Aidas Giniotis ir scenografė bei kostiumų dailininkė Vilma Galeckaitė Dabkienė, dirigentas Julius Geniušas, choreografė Vesta Grabštaitė.

Miuziklo „Bučiuok mane Keit" siužetas pasakoja istoriją apie du teatro artistus, buvusius sutuoktinius – Lili Vanesi ir Fredą Grehemą, kurie susitiko teatro scenoje kurdami pagrindinių herojų Petručijaus ir Katarinos vaidmenis W.Shakespearo pjesėje „Užsispyrėlės sutramdymas". Pastarosios pjesės herojų elgesys labai artimas audringiems pačių artistų tarpusavio santykiams. Taigi, pagrindinis miuziklo „Bučiuok mane, Keit" akcentas – dvigubas teatro teatre žaidimas.

Teatras teatre visada yra įdomi tema tiek kūrėjams, tiek žiūrovams. Miuziklo žiūrovai turės puikią progą tarsi pro rakto skylutę stebėti procesą, vykstanti teatro užkulisiuose, tuo pačiu tapdami kūrėjų sąmokslininkais.

skrajute