Žuvų gelbėjimo operacija


2009-02-28
Virginija Skučaitė
Žuvų gelbėjimo operacija

Aleksoto gyventojai pasirūpino, kad Linksmakalnio tvenkinyje neužtrokštų žiemojančios žuvys. Deguonis joms tiekiamas iš specialių balionų.

Neetatinis gamtos aplinkos inspektorius ir tautodailininkas Algimantas Kulieša Aleksote neoficialiai vadinamas pagrindiniu Linksmakalnio gamtos puoselėtoju ir globėju. Būtent jis kreipėsi į Aleksoto seniūnijos vyr. specialistą aplinkosaugai Vytautą Narkevičių, nerimaudamas dėl žiemojančių Linksmadvario tvenkinyje žuvų likimo. Pavasariop jos ima dusti dėl deguonies stokos.

"Išspręsti šią problemą mums padėjo miesto Aplinkos apsaugos skyriaus, Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento specialistai, ugniagesiai gelbėtojai, "Kauno švara". Vieni nustatė didžiulį deguonies trūkumą, kiti padėjo gyventojams iškirsti keliolika siaurų ekečių, atvežė kelis balionus su deguonimi, aptvėrė maždaug dešimties arų tvenkinio teritoriją apsauginėmis juostomis", – aiškino V.Narkevičius.

Kalbintas specialistas džiaugėsi, kad A.Kuliešai ir atskubėjusioms tarnyboms talkino aplinkiniai gyventojai. Vienas jų, belaukdamas atvežamų balionų su deguonimi, dulkių siurbliu pūtė orą į vandenį. Linksmadavario gyventojai, gelbėdami dūstančius karosus ir kitas žuvis, sukruto labiau nei tuomet, kai A.Kuliešius valė prišiukšlintą tvenkinį. Šio aleksotiškio pastangos puoselėjant Linksmadvario aplinką įvertintos "Gerumo plyta".