„Žaidas“ tvarko balkonus


2008-08-04
KD inf.
„Žaidas“ tvarko balkonus

Senamiestyje iki rudens žadama sutvarkyti keliolika avarinės būklės balkonų.
Prieš porą savaičių Vilniaus gatvėje darbininkai pradėjo remontuoti 26 ir 28 namų balkonus. Buvo atnaujintos jų konstrukcijos.

Pasak bendrovės "City Service", kurios antrinė įmonė "Žaidas" administruoja Centro seniūnijos daugiabučius, Kauno padalinio vadovo Tomo Augutavičiaus, žadama suremontuoti dvylika balkonų Vilniaus, V.Sladkevičiaus, Sapiegos gatvėse.

"Dabar - pats palankiausias metas remontuoti balkonus. Daug miestiečių atostogauja, gatvėse mažiau ir automobilių, ir praeivių - darbininkai gali ramiai darbuotis", - aiškino T.Augutavičius.

Darbininkai pasakojo, kad balkonų tinkas trupėjo nuo menkiausio prisilietimo, todėl bet kurią akimirką galėjo užkristi ant praeivių. Šiuos balkonus pastatų prižiūrėtojai buvo įtraukę į kritinės būklės objektų sąrašą. Pernai į jį pateko 262 avarinės būklės balkonai, 60 kaminų, 12 stogelių.

T.Augutavičius viliasi, kad per šiuos metus pavyks suremontuoti 90 avarinės būklės balkonų. "Su gyventojais sutarta, kad tvarkysime dešimties namų stogus. Centre stogų remontai kainuoja brangiai, nes yra aukšti technologijų ir kokybės reikalavimai.

Gyventojai supranta, kad trauktis nėra kur, reikia ieškoti pinigų dabar. Jeigu bus delsiama, kai kurių namų stogai gali sugriūti", - pastebėjo T.Augutavičius.
Nuo Laisvės alėjos 110 namo krentantis tinkas prieš keletą mėnesių vos nesužalojo praeivių. Šio pastato gyventojai ne kartą buvo raginami remontuoti fasadą, tačiau jie arba neateidavo į susirinkimus, arba neužpildydavo apklausos anketų.

T.Augutavičius tvirtino, kad rangovams buvo duota užduotis dar kartą perskaičiuoti darbų sąmatą. Dabar rengiamasi vėl apklausti gyventojus, tačiau remonto darbų atidėlioti nežadama. Juos atlikus, administratoriai gyventojams pateiks sąskaitas.