Turistai neklaidžios stotyje


2008-04-15
Turistai neklaidžios stotyje

Kauno autobusų stotyje per metus sulaukiama apie pusantro milijono keleivių, todėl čia nuspręsta atidaryti turizmo informacijos centro skyrių.

„Teko girdėti priekaištų, kad svečiams kartais sunku rasti Laisvės alėjoje įsikūrusį mūsų centrą. Turistams, kurių rankose sunkūs lagaminai, naujojo filialo atidarymas palengvins informacijos paieškas. Pažintis su Kaunu jiems turėtų tapti lengvesnė ir malonesnė“, – atverdamas naujojo skyriaus duris vylėsi Kauno turizmo informacijos centro (TIC) direktorius Sigitas Sidaravičius. Naujasis TIC skyrius bus naudingas ne tik užsienio turistams, bet ir miestiečiams.

„Čia kauniečiai galės pasiteirauti, kokiu maršrutu važiuoja vienas ar kitas troleibusas, kur rasti Sagų gatvę. Užsienio turistai čia taip pat ras visą reikalingą informaciją, galės įsigyti autobusų bilietus“, – naujojo filialo privalumus vardijo direktorius.

Turizmo informacijos skyrius įsikūrė autobusų stotyje „Kautros“ ir „Eurolines“ bilietų pardavimo agentūroje. Savivaldybė šiam centrui skyrė 100 tūkstančių litų. Apie 30 tūkstančių litų buvo sutaupyti, todėl juos nuspręsta panaudoti tvarkant Kauno pilies bokšto stogą.

Kauno autobusų stotyje per mėnesį apsilanko apie 150 tūkstančių keleivių, o per metus – pusantro milijono.

„Autobusais keliaujančių žmonių mažėja, tačiau tikimės, kad naujasis punktas bus populiarus“, – vylėsi S.Sidaravičius. Pernai jo vadovaujamame centre apsilankė daugiau nei 135 tūkstančiai interesantų.