Sumažinta kaina kokybei nepakenks


2009-06-18
Tadas Širvinskas
Sumažinta kaina kokybei nepakenks

Skandalinga suma už A.Juozapavičiaus pr. rekonstrukcijos projekto parengimą sumažėjo beveik septynis kartus.

Pavasarį Kauno politikus ištiko šokas – prieš kelerius metus už 300 tūkst. litų parengtą A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos projektą Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Valius Knokneris išbrokavo ir naujo projekto rengimui paprašė skirti milijoną litų. V.Knokneris buvo išbartas, liepta pasiūlyti kitus sprendimus. Vakar Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Aloyzas Pakalniškis savivaldybės kolegijos paprašė pritarimo techniniam projektui numatyti 150 tūkst. litų. Prašoma suma sumažėjo beveik septynis kartus, tačiau dėl to rekonstrukcijos kokybė nenukentės.

A.Pakalniškis aiškino, kad milijono galėjo prireikti, jei būtų rengiamas visiškai naujas projektas. Tačiau apsispręsta neišmesti jau nuveiktų darbų. Jo teigimu, projektuotojai už 150 tūkst. ar net mažesnę sumą sutinka į vieną bendrą projektą sujungti tris padarytus projektus: gatvės rekonstrukcijos projektą, troleibusų linijų, gatvės apšvietimo ir šviesoforinių sankryžų projektą ir "Kauno energijos" rengtą šiluminių trasų išdėstymo projektą.

Prie naujo projekto taip pat būtų prijungtos Kultūros vertybių apsaugos departamento sąlygos, atsižvelgta į kitus įvairių specialistų pasiūlymus.

Savivaldybę pasiekė gera žinia, kad iš ES struktūrinių fondų prospekto rekonstrukcijai bus gauta 17 mln. litų. Anksčiau skaičiuota, kad viso projekto vertė sieks 28 mln. litų, tačiau manoma, kad po konkurso suma gali sumažėti. Rekonstrukcijos darbų konkursą ketinama skelbti kitų metų pradžioje, o darbus pradėti kitų metų antroje pusėje. Rekonstrukcija turėtų trukti porą metų.