Su šiukšlynais kovos talkomis


2009-04-01
Tadas Širvinskas
Su šiukšlynais kovos talkomis

Kaune kitą savaitę prasideda talkų sezonas. Savivaldybė žada, kad surinktos šiukšlės bus išvežtos ir talkininkams nepritrūks nei maišelių, nei pirštinių.

Pirmosios organizuotos didelės talkos turėtų prasidėti ateinantį pirmadienį. Seniūnijos sudaro talkų grafikus, į kurias tikisi pritraukti nemažą bendruomenės dalį. Pasak seniūnų, aktyviai skambina daugiabučių bendrijų atstovai, kurie klausia, kada prasidės talkos.

Balandžio 8 d. su šiukšlių maišais po miestą pažirs savivaldybės administracijos darbuotojai. Po atostogų prisijungs moksleiviai.

Nemažai šiukšlių ketina surinkti akcijos "Darom 2009" organizatoriai. Šiukšlių rinkimo rekordo siekiantys aktyvistai kviečia talkininkus burtis balandžio 18 d.

"Kauno dienos" žiniomis, didelės talkos galėjo ir neįvykti, nes "Kauno švara" neketina surinktų šiukšlių vežti už dyką, o savivaldybė teigė neturinti pinigų. Vakar "Kauno švara" ir savivaldybės atstovai tvirtino, kad bendrovės automobiliai šiukšles veš tiek, kiek reikės.

Iki šios savaitės pabaigos seniūnijos įmonei turi pateikti preliminarius organizuojamų talkų grafikus, kad "Kauno švara" žinotų, kur ir kada atsiųsti savo automobilius.

Per artimiausias dienas ketinama tartis, kad vietose, kuriose tikimasi surinkti daugiausiai šiukšlių, bendrovė paliktų savo konteinerius.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius tikisi, kad pavyks įkalbėti "Kauno švarą", jog ši per talkas nemokamai priimtų ne tik pačios bendrovės, bet ir kitų įmonių vežamas šiukšles.

Visus norinčiuosius prisidėti prie talkų prašoma kreiptis į seniūnijas arba skambinti telefonu (8–37) 38 69 43.

"Kauno švara" žada ne tik išvežti šiukšles, bet ir padalyti talkininkams pirštinių bei maišelių. Tiesa, nežinia ar jų visiems norintiesiems užteks.