Pažymėjimų - į banką


2008-08-16
Šarūnė Kutinskaitė
Pažymėjimų - į banką

Bijantys likti be pažymėjimų ir nuolaidų Kauno aukštųjų mokyklų studentai šturmuoja banko padalinius.

"Bičiuli, ne - mie - gok, pildyk prašymus Lietuvos studento pažymėjimui gauti!" - ragino Kauno technologijos universiteto (KTU), studentų atstovybės viceprezidentas Vidmantas Markevičius.

Ketvirtakursis teigė, kad, prieš pažymėjimui patenkant į studento rankas, būtina atlikti kelis veiksmus: užsiregistruoti svetainėje www.lsp.lt., sulaukti duomenų patvirtinimo iš savo aukštosios mokyklos, atsispausdinti įmokos kvitą, anketą ir su nuotrauka atnešti ją į bet kurį "Hansabanko" padalinį.

Čia teks sumokėti 18 litų už pažymėjimo gamybą ir du litus už banko paslaugas. Įmoką už studento pažymėjimą galima sumokėti internetu. Šią procedūrą galima atlikti ir kitame banke. Tokiu atveju būtina išsaugoti įmoką patvirtinantį kvitą, kurį reikės pateikti atsiimant pažymėjimą.

Kai studento dokumentas bus pagamintas, jo savininką pasieks elektroninis laiškas. Gavus jį - iškart į banko padalinį atsiimti pažymėjimo.

"Jeigu studento pažymėjimą reikia tik pratęsti, pakanka užsiregistruoti internetinėje svetainėje ir gauti patvirtinimą, - toliau dėstė V.Markevičius. Į banko padalinį būtina atvykti su asmens dokumentu ir studento pažymėjimu, ant kurio bus užklijuota pratęsimo holograma.

"Studentai aktyvūs visą vasarą, o ypač artėjant mokslo metams", - V.Markevičiaus skaičiavimais, iki rugsėjo pažymėjimus atsiims apie 80 proc. visų studentų.
Paraiškų dar neužpildžiusiems studentams viceprezidentas patarė suskubti. "Pažymėjimas gaminamas 10 darbo dienų, todėl, paraišką nusiuntę rugpjūčio pabaigoje, Rugsėjo 1-ąją sutiksite be pažymėjimo ir be tam tikrų nuolaidų", - įspėjo V. Markevičius.

Lietuvos studento pažymėjimo savininkams taikomos nuolaidos visuomeniniame ir tarpmiestiniame transporte, muziejuose, parduotuvėse. Su pažymėjimu studentai įleidžiami į aukštųjų mokyklų bibliotekas, jiems leidžiama laikyti egzaminus.