Mūšis dėl karpio


2008-05-10
Mantas TOMKŪNAS
Mūšis dėl karpio

Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai vakar pasinėrė į šventės šurmulį – vyko tradicinis festivalis „Rafes“.

Pagrindine atrakcijų vieta tapo KTU Elektronikos rūmai ir prie jų esantis „Perkūno“ baseinas. Viena linksmiausių pramogų tapo prieš renginį įleisto į baseiną karpio gaudymas. Dešimt savanorių, suviliotų galimybės gauti prizų ir nepabūgusių šalto vandens, šoko į baseiną ir rankomis gaudė žuvį. Vienam dalyvių karpį ištraukus iš vandens, jį bandė atimti kitas prizo ištroškęs studentas. Dviem studentams kovojant dėl žuvies, ši išsprūdo ir dingo drumzliname vandenyje. Dar kartą sugauti karpį nepavyko niekam. Renginio vedėjams pagailo vandenyje sustirusių žvejų, todėl varžybos buvo sustabdytos. Prizas atiteko pirmajam ištraukusiam žuvį.

„Vanduo buvo ne per šaltas. Gaila, kad pagautą karpį vienas varžovas man ištraukė iš rankų. Ši žuvis labai slidi, sunku buvo ją nešti į krantą. Tai ne vienintelė atrakcija. Išbandžiau šuolį su guma nuo 40 metrų aukščio bokšto, o dar laukia alaus gėrimo varžybos“, – džiūgaudamas pasakojo rungties nugalėtojas pirmojo kurso studentas Julius Baranauskas.

Studentai laukė ir kitų pramogų. „Gersime alų. Svarbiausia – gerti saikingai. Galima viską daryti kultūringai“, – vieni per kitą tikino šventėje sutikti Ugnė, Justas ir Lina.

„Rafes“ festivalyje dalyvavę KTU dėstytojai pasakojo, kad studentų šventė primena jų pačių jaunystę ir studentavimo laikus.

„Universitetą baigiau prieš 52 metus. Tuomet linksmindavomės ir mes, tačiau buvo daugiau suvaržymų, kurių nėra dabar. Oficialiai buvo draudžiama linksmintis, todėl švęsdavome draugų rate“, – prisiminimais dalijosi KTU dirbantis akademikas Danielius Eidukas.

Studentų festivalio šėlsmas truko iki pat paryčių, o naktines pramogas paįvairino fejerverkai, lazerių šou ir specialios vėsinančios patrankos, kuriomis į įkaitusią minią buvo leidžiamos šaldančios dujos.