Kankina seną ąžuolą


2009-04-07
Virginija Skučaitė
Kankina seną ąžuolą

Aplinkosaugininkus nustebino, kad Centro seniūnijos darbuotojai nesiėmė priemonių apsaugoti niokojamą ąžuolą.

Kieme šalia restorano "Žalias ratas" ir netoliese įsikūrusio kazino automobiliai statomi, kur papuola. Netoliese gyvenantys miestiečiai piktinasi, kad vairuotojai niokoja čia augantį ąžuolą – transporto priemonės paliekamos prie pat medžio kamieno, nepaisoma nė apsauginių bordiūrų.

Apie automobilininkų niokojamą ąžuolą išgirdęs Centro seniūno pavaduotojas Raimundas Danilevičius patarė kreiptis į policiją. Užsiminus, kad tuo turėtų pasirūpinti seniūnija, pavaduotojas aiškino, esą pareigūnai pažeidėją galėtų nubausti tik gavę raštišką skundą. Entuziazmo nerodė ir Centro seniūnas Vytautas Pauliukas. Paklaustas, ar seniūnija neketina imtis kitokių priemonių ąžuolui apsaugoti, valdininkas atsakė neigiamai.

Kauno policininkai sureagavo kur kas operatyviau. Netrukus vienas pažeidėjas buvo surastas ir nubaustas. Kauno VPK Patrulių rinktinės vadas Remigijus Balandis patikino, kad jokių raštiškų pranešimų apie tokius pažeidimus nereikalaujama. Tiesiog siekiama, kad informacija būtų tiksli. R.Balandis aiškino, kad policija kviečiama, kai automobilis trukdo pėsčiųjų ar automobilių eismui. Jei automobilis stovi ant žaliosios vejos, seniūnija turi teisę bausti pati, be policijos įsikišimo.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno miesto agentūros vedėjas Eugenijus Vainilavičius įsitikinęs, kad ąžuolu turėtų rūpintis seniūnija. Jam pritarė ir savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė. Aplinkosaugininkus stebino Centro seniūnijos vadovų abejingumas.

Už medžių, krūmų, gėlynų, žaliųjų vejų niokojimą ne miško žemėje seniūnijos darbuotojai gali paskirti baudą nuo 150 iki 300 litų, o už pakartotinį pažeidimą – nuo 500 iki 1000 litų.