Išgirdęs apie interpeliaciją, pavaduotojas susirgo


2011-09-09
Aušra Garnienė
Išgirdęs apie interpeliaciją, pavaduotojas susirgo

Kauno politinio sezono pradžia: prieštaringu elgesiu pagarsėjęs savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Stankevičius gali atsipūsti – vakar jis išsaugojo postą, o jo brolis įdarbintas savivaldybės įmonėje.

Posėdyje nepasirodė

Konservatorių užmojai išversti iš postų administracijos direktoriaus pavaduotojus Ramūną Gatautį ir Andrių Stankevičių vakar subliūško. Šis klausimas net nebuvo įtrauktas į miesto tarybos darbotvarkę.

Tiesa, valdantieji, matyt, nebuvo užtikrinti, kad pavyks apginti saviškius, todėl tarsi apsidrausdamas A.Stankevičius ketvirtadienio rytą darbe nepasirodė. Kaip teigė jo kolegos, susirgo.

Konservatorių frakcijos lyderis Andrius Kupčinskas frakcijos vardu prašė slaptai balsuoti dėl to, kad R.Gataučio ir A.Stankevičiaus atleidimo klausimai būtų įtraukti į darbotvarkę, tačiau balsų dauguma nuspręsta balsuoti atvirai.

Valdančiosios daugumos balsais konservatorių iniciatyva dėl A.Stankevičiaus atleidimo buvo atmesta. "Matydami tendencijas, prašome nebebalsuoti dėl R.Gataučio klausimo įtraukimo į darbotvarkę", – į tarybos narius kreipėsi A.Kupčinskas, tad R.Gataučio atleidimo klausimas liko net nepradėtas.

Buvęs meras klaidina?

R.Gataučio darbą turės tirti speciali darbo grupė, kurią taryba sudarė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nurodymu.

Darbo grupės nariai aiškinsis, ar R.Gatautis nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų. Dėl to abejonių kilo A.Kupčinskui, kuris ir parašė skundą VTEK.

R.Gataučiui metamas šešėlis dėl privačių interesų įgyvendinant daugiabučių renovacijos atskirais kvartalais projektą. Pasak A.Kupčinsko, namas, kuriame gyvena administracijos direktoriaus pavaduotojas, esą patenka į renovuojamų namų kvartalą.

R.Gatautis teigia, kad A.Kupčinskas klaidina visuomenę: "Kvartalas, kuriame yra mano namas, buvo tarp pirminių pasiūlymų, tačiau į projektą jis nepateko", – metamus priekaištus paneigė R.Gatautis.

Įdarbino ir brolį

Skubos tvarka įtraukę į tarybos posėdžio darbotvarkę papildomą klausimą, politikai vakar atleido iš pareigų savivaldybės įmonės "Kapinių priežiūra" direktorių Valdemarą Olšauską. Jo pareigas laikinai eis socialdemokratas Evaldas Stankevičius, kuris yra savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Darbo partijos nario A.Stankevičiaus brolis. E.Stankevičius yra ir vicemero Kęstučio Kriščiūno bičiulis.

Vyriausybės atstovę Kauno apskrityje Rasą Noreikienę nustebino toks politikų sprendimas, nes nebuvo pateikta Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma, kad E.Stankevičius gali vadovauti "Kapinių priežiūrai". Vyriausybės atstovė ketina stabdyti šį tarybos sprendimą.

Bendrovės direktorius V.Olšauskas teigė, kad pasitraukti iš pareigų nusprendė, nes pavargo nuo politinių peripetijų ir nuolatinio spaudimo. Neoficialiai kalbama, kad pastaruoju metu išmesti jį iš pareigų itin stengėsi A.Stankevičius.

Laikiną direktorių paliko

Daug aistrų sukėlęs klausimas dėl laikinai Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pareigas einančio Kęstučio Mazurkevičiaus atleidimo vakar net nebuvo svarstytas.

Dienraščio žiniomis, dėl K.Mazurkevičiaus atleidimo tarybos posėdžio išvakarėse susikirto patys valdantieji, nes kai kurie iš jų pasigedo pagrįstų atleidimo motyvų.

"Kauno diena" rašė, kad K.Mazurkevičiaus atleidimo labiausiai siekia socialdemokratas Artūras Orlauskas, vadovaujantis Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komitetui. Kai kurie politikai piktinosi, kad A.Orlauskas šio klausimo nepristatė komitetuose, o ir tarybos posėdyje vakar nedalyvavo. Pasak kolegų, jis su šeima atostogauja Turkijoje.

Iš komisijos išmetė medikus

Kol verda aistros dėl laikinojo Kauno klinikinės ligoninės vadovo kėdės, valdantieji nusprendė keisti komisijos, turėsiančios išrinkti nuolatinį ligoninės direktorių, sudėtį.

Nuspręsta, kad šioje komisijoje buvusius Šančių poliklinikos direktorę Zitą Česnavičienę ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorių Remigijų Žaliūną pakeis bendrovės "Kauno vandenys" valdybos pirmininkas Mindaugas Šimkūnas ir Kauno miesto savivaldybės tarybos sekretorius Mindaugas Šivickas.

Tvarkos ir teisingumo lyderė Aušra Ručienė siūlė atidėti klausimą ir kviesti į posėdį Z.Česnavičienę bei R.Žaliūną, siekiant išsiaiškinti, ar patys komisijos nariai sutinka trauktis, tačiau politikai tam nepritarė.