Į dviračių maratoną – su savo komanda


2010-05-10
KD inf.
Į dviračių maratoną – su savo komanda

Gegužės 16 d. Kaune įvyks dviračių maratonas. Pirmą kartą vyks dviračių šventė ir lenktynės Kauno gatvėmis, skirtos visiems mėgėjams ir sportininkams.

Dalyvauti gali visi vaikai ir suaugusieji, turintys tvarkingą dviratį ir pasirinkę norimą distanciją , – 1 rato (7,5 km), 4 ratų (30 km) ar 10 ratų (75 km) trasoje Jonavos g. ir Šiaurės pr., kurios bus užtvertos nuo mašinų. Rekomenduojame išankstinę dalyvių registraciją internetu www.kaunomaratonas.lt . Maratono dieną registracija vyks prieš startą nuo 8 iki 9.30 val. organizatorių palapinėje. Organizatoriai ir rėmėjai pasirūpino prizais dalyviams ir komandoms.

"Manęs dažnai klausia – ar gali paprastas žmogus, turintis dviratį, dalyvauti Kauno maratone. Atsakau: taip, esate maloniai laukiami", – sakė Linas Vainius, vienas maratono organizatorių.

Būsimiems dalyviams jis priminė: reikėtų pasirūpinti, kad dviratis būtų su veikiančiais stabdžiais, nesudilusiomis padangomis ir tvarkingai veiktų. "Privalote turėti šalmą savo pačių saugumui, nes važiuosite būryje su kitais dviratininkais", – patarė L.Vainius.

Maratone kartu važiuos sportininkai ir mėgėjai, tik jie varžysis atskirose grupėse. Vaikai lenktyniaus atskirai. Bet gali kartu važiuoti ir visos šeimos. Apdovanojimai skiriami greičiausiems sportininkams, mėgėjams – specialūs prizai.

Maratono dalyviai gali burtis į savo komandas, nurodydami jas per registraciją. Mėgėjai gali sudaryti savo draugų, giminių, gatvės ar bendradarbių komandą ir pasivaržyti dėl įsteigtų prizų su kitomis komandomis, kurie nuvažiuos daugiau ratų.

Tam reikia registruojantis internete "komandos" laukelyje įrašyti savo norimą komandą ir arba pasirinkti iš jau esančių. Neradę tinkamos komandos, gali susikurti savo: pvz., Maironio gimnazija, Vaižganto mokykla, Alytus, Marijampolė ar "Vilijampolė", "Savanorių prospektas" ar "Kęstas ir Co". Susiburti į komandas galima pasinaudoti Kauno dviračių maratono puslapiu "Facebook'e".

Į mėgėjų komandas gali registruotis neribotas dalyvių skaičius, nepriklausomai nuo distancijos. Rezultatas bus vertinamas pagal bendrą visų komandos narių nuvažiuotų ratų skaičių (ne iš sąrašo, o realiai dalyvavusių narių). Laimės nebūtinai greičiausia, bet gausiausia arba daugiausiai ratų nuvažiavusi komanda.

Kiekvienas mėgėjų komandos dalyvis galės pasirinkti jam tinkamą distanciją (1, 4 arba 10 ratų) ir ją įveikti iki varžybų pabaigos. Mėgėjų komandoms nėra papildomo startinio mokesčio.


Konkursas įmonėms

Lietuvos dviratininkų bendrija skelbia Metų dviratiškiausios Kauno ir Lietuvos įmonės (įstaigos, organizacijos) varžybas ir jiems skiria specialius apdovanojimus. Atskirai bus vertinamos pelno įmonių, viešojo sektoriaus ir nepelno organizacijų komandos. "Judėkite iš krizės dviračiu ir jūsų darbuotojai bei jūsų verslas bus aktyvesni ir sveikesni", – sako organizatoriai.

Renginyje gali dalyvauti pavieniai dalyviai ir įmonių, organizacijų kolektyvai kaip savarankiškos mėgėjų komandos be papildomo mokesčio. Tai unikali galimybė padaryti šventę aktyvų gyvenimo būdą mėgstantiems darbuotojams ir jų šeimų nariams. Jei manote, kad su bendradarbiais ir jų šeimų nariais subursite šaunią dviratininkų komandą, nepraleiskite progos įsimintinam įvykiui. Papuoškite savo aprangą ir dviračius įmonės, organizacijos atributika.


Maratonai populiarūs

Masiniai dviratininkų maratonai populiarūs daugelyje pasaulio miestų. Artimiausi kaimynai latviai ir estai turi senas dviračių maratonų ir viešų renginių dviratininkams tradicijas. Rygos dviračių maratonas 2010 m. vyks jau 27 kartą ir sutraukia tūkstančius dalyvių iš visos Latvijos ir svečių.

Garsusis Tartu maratonas pavasarį sukviečia plento dviračių mėgėjus, vasarą riedutininkus, rugsėjį į miško kelius pabyra tūkstančiai kalnų dviratininkų, o žiemą vėl tūkstančiai žmonių – nuo mažo iki seno – šliuožia slidėmis.

Šiuose renginiuose dalyvauja žmonės iš visų Estijos miestų, miestelių ir kaimų. Lenkijoje dviratininkams vyksta daugybė renginių, kuriuos atrado ir pamėgo daug Lietuvos dviračių mėgėjų.